CELEBRITIES

Ο François-Henri Pinault θα δωρίσει 100 εκ. για την αναστήλωση της Παναγίας των Παρισίων


The Jennettes

16 Απριλίου 2019

abaca_672299_042.jpg

Ο François-Henri Pinault, CEO της γαλλικής εταιρίας Kering που περιλαμβάνει οίκους όπως Gucci, Balenciaga και Yves Saint Laurent και σύζυγος της ηθοποιού Salma Hayek, δήλωσε πως πρόκειται να δωρίσει 100 εκ. ευρώ για την αναστήλωση της Παναγίας των Παρισίων, μετά τη μεγάλη καταστροφή που προκλήθηκε στο ιστορικό κτίριο με την πυρκαγιά της 15ης Απριλίου 2019. Λίγο αργότερα, μάλιστα, ένας ακόμη διάσημος εκατομμυριούχος, ο Bernard Arnault - chief executive της LVMH - προσέφερε 200 εκ. ευρώ για την αναστήλωση του "συμβόλου της Γαλλίας".

"Η οικογένεια Arnault και η εταιρία LVMH επιθυμούν να δείξουν την αλληλεγγύη τους σε αυτή την εθνική τραγωδία και συναργάζονται για να βοηθήσουν να ξαναχτιστεί αυτός ο εκπληκτικός ναός, που είναι ένα σύμβολο της Γαλλίας, της κληρονομιάς της και της γαλλικής ενότητας", γράφει η επίσημη δήλωση.

Λίγο νωρίτερα, ο Pinault είχε δηλώσει πως ελπίζει να χρήματα να βοηθήσουν να "ξαναχτιστεί εντελώς η Παναγία των Παρισίων". 

Συγκεκριμένα, στη δήλωσή του είπε: "Αυτή τη τραγωδία χτυπά όλους τους Γάλλους και όλους όσους συνδέονται με τις πνευματικές αξίες. Όταν βρίσκονται αντιμέτωποι με μία τέτοια τραγωδία, όλοι επιθυμούν να αναβιώσουν αυτό το κόσμημα της κληρονομιάς μας όσο πιο γρήγορα γίνεται".

Έχει ήδη ξεκινήσει εκστρατεία για την αναστήλωση της Παναγίας των Παρισίων, που καιγόταν για 12 ώρες, από τη δήμαρχο του Παρισιού, Anne Hidalgo, η οποία δήλωσε: "Προτείνω να κάνουμε μια διεθνή διάσκεψη δωρητών", η οποία θα υποδεχθεί "ειδικούς" και "θα μπορέσει να συγκεντρώσει κεφάλαια".

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Emmanuel Macron, δήλωσε: "H Παναγία των Παρισίων είναι η ιστορία μας, η λογοτεχνία μας, κομμάτι της ψυχής μας, το μέρος όλων των μεγάλων γεγονότων μας, των επιδημιών μας, των πολέμων μας, το επίκεντρο των ζωών μας... Οπότε απόψε λέω επίσημα: Θα την ξαναχτίσουμε μαζί".

 

Δείτε ακόμη: 15/4/19: H μέρα που ο κόσμος πλημμύρισε οδύνη για την φλεγόμενη Παναγία των Παρισίων

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.