CELEBRITIES

Ο Alain Delon έλαβε Χρυσό Φοίνικα με δάκρυα στα μάτια και παρά τις έντονες αντιδράσεις


The Jennettes

20 Μαΐου 2019

20190519_zea_s181_054.jpg

Ο Alain Delon βραβεύτηκε με Χρυσό Φοίνικα (Palme d’Or) στο φετινό φεστιβάλ Καννών, την Κυριακή το βράδυ, για την κατηγορία Καλύτερος Ηθοποιός.

Η απόφαση να βραβευτεί η καριέα του Delon προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και κριτικές από το κίνημα #MeToo που τον έχουν αποκαλέσει μισογύνη, ομοφοβικό και ρατσιστή, μετά από σχόλια που έχει κάνει ο ηθοποιός σχετικά με το ότι χαστουκίζει γυναίκες και πως είναι κατά την υιοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.

Μία αίτηση που συγκέντρωσε 20.000 υπογραφές, ζήτησε από το φεστιβάλ να μην δώσει το βραβείο στον ηθοποιό, ενώ τα γαλλικά media ανέφεραν πως η Salma Hayek δεν εμφανίστηκε στην τελετή, καθώς η βράβευση του Delon δεν συνάδει με την θέση της ως ακτιβίστρια του κινήματος #MeToo και της ισότητας των φύλων.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @onedayonecrotte on

Ωστόσο, όταν ο 83χρονος Delon ανέβηκε στη σκηνή να παραλάβει τον Χρυσό Φοίνικα, το κοινό τον υποδέχτηκε όρθιο και χειροκροτώντας. "Δεν έχω ξανακλάψει ποτέ μπροστά σε τόσους πολλούς ανθρώπους", είπε ο ηθοποιός. "Είμαι ευχαριστημένος για τον Χρυσό Φοίνικα. Υπάρχει ένα πράγμα στον κόσμο για το οποίο είμαι περήφανος, η καριέρα μου. Και αυτό το βραβείο μου προσφέρθηκε για την καριέρα μου και τίποτα άλλο," συνέχισε ο Delon. 

 

Δείτε ακόμη: Τα πιο λαμπερά looks στο red carpet του Φεστιβάλ Καννών 2019

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.