CELEBRITIES

10 πράγματα που σίγουρα δεν γνωρίζατε για την Meryl Streep


The Jennettes

24 Ιουνίου 2019

20180716_zaa_d20_663.jpg

Η Meryl Streep όσο και να μεγαλώνει θα λέγαμε πως ανήκει στην κατηγορία των γυναικών που δεν επηρεάζονται από χρόνια και αριθμούς, αφού παραμένει σταθερά ταλαντούχα, κομψή και εντυπωσιακή όπως όταν πρωτοεμφανίστηκε.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Meryl Streep (@merylstreep) on

Συγκεντρώσαμε λοιπόν 10 ενδιαφέροντα facts για τη ζωή της που αποδεικνύουν την πολυπλοκότητα του χαρακτήρα της και το ταλέντο της να μεταμορφώνεται κάθε φορά σε κάτι εντελώς διαφορετικό.

1. Η Mary Louise Streep γεννήθηκε στις 22 Ιουνίου 1949 στο Summit του New Jersey. Πήρε το όνομά της από την γιαγιά της, που ονομάζονταν Mary.

2. Το όνομα Meryl προήλθε από τον πατέρα της και πάντα την φώναζαν Meryl, ποτέ Mary Louise.

3. Η μητέρα της, Mary Wilkinson Streep, ήταν καλλιτέχνης.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Meryl Streep (@merylstreep) on

4. Ο πατέρας της, Χάρι Γουίλιαμ Στριπ ήταν στέλεχος σε μια φαρμακευτική εταιρεία.

5. Σε ηλικία 12 ετών, άρχισε να παίρνει μαθήματα όπερας από τον φημισμένο φωνητικό προπονητή Estelle Liebling. Έφυγε μετά από τέσσερα χρόνια, αργότερα παραδέχτηκε ότι "τραγουδούσε κάτι που δεν ένιωθα και δεν καταλάβαινα. Αυτό ήταν ένα σημαντικό μάθημα για μένα».

6. Παρά το γεγονός ότι εμφανίστηκε σε διάφορα έργα ενώ ήταν στο σχολείο, δεν ενδιαφερόταν για το θέατρο μέχρι να εμφανιστεί στο έργο Miss Julie στο Vassar College το 1969, το οποίο κέρδισε την προσοχή της στην πανεπιστημιούπολη.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Meryl Streep (@merylstreep) on

7.Το αρχικό της πλάνο ήταν να μπει σε σχολή νομικής, έχασε όμως τη συνέντευξη καθώς την πήρε ο ύπνος. Η ίδια το θεώρησε ως σημάδι και αποφάσισε να κάνει στροφή, ξεκινώντας μαθήματα υποκριτικής στο πανεπιστήμιο του Yale. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

8.Κέρδισε το πρώτο της Oscar το 1979 για τον ρόλο της στην ταινία Kramer vs. Kramer. Αν αναρωτιέστε πού μπορεί να το φυλάει, μάθετε ότι το ξέχασε την ίδια κιόλας βραδιά μέσα στην τουαλέτα του χώρου της διοργάνωσης!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Meryl Streep (@merylstreep) on

9.Είναι γνωστή για την ανάγκη της να ακούει κλασική μουσική όταν μελετά έναν ρόλο, προκειμένου να μπορέσει να τον κάνει δικό της.

10.Αρχικά είχε αρνηθεί να υποδυθεί τη Margaret Thatcher, καθώς επρόκειτο για μια προσωπικότητα που δεν συμπαθούσε. Μετά από επιμονή όμως της Phyllida Lloyd, η οποία σκηνοθέτησε την ταινία The Iron Lady, δέχτηκε τελικά να ενσαρκώσει τον ρόλο που της χάρισε το 3ο της Oscar.

 

Δείτε ακόμη:

Περιηγηθείτε στο ρετιρέ της Meryl Streep που πωλείται για 26.6 εκ. δολάρια

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.