CELEBRITIES

Ο David Gilmour των Pink Floyd πούλησε τις κιθάρες του για να πολεμήσει την κλιματική αλλαγή


The Jennettes

28 Ιουνίου 2019

20150919_zaa_d20_271.jpg

Ο κιθαρίστας των Pink Floyd, David Gilmour, παρακινημένος από το μήνυμα της 16χρονης ακτιβίστριας Greta Thunberg, θέλησε να κάνει κάτι για να γίνει ο κόσμος ένα καλύτερο μέρος.

Τι θα μπορούσε να κάνει όμως;

Tην προηγούμενη εβδομάδα, ο Gilmour έβγαλε σε δημοπρασία τις κιθάρας του, συμπεριλαμβανομένης της μαύρης Fender Stratocaster που βοήθησε στη δημιουργία των τραγουδιών Dark Side of the Moon και Shine On You Crazy Diamond. Αποχαιρέτισε επίσης τη 12 χρονη Martin πίσω από το Wish You Were Here και συγκέντρωσε συνολικά 21.5 εκατομμύρια δολάρια.

Τα κέρδη από τη δημοπρασία μουσικών οργάνων με τη μεγαλύτερη αξία στην ιστορία σε έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που μάχεται εναντίον της κλιματικής αλλαγής.

"Η παγκόμια κρίση του κλίματος είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που πρόκειται να αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα", έγραψε στο twitter o Gilmour "Χρειαζόμαστε έναν πολιτισμένο κόσμο ο οποίος θα συνεχίσει για ολα μας τα εγγόνια και περαπέρα, στον οποίο θα παίζονται αυτές οι κιθάρες και θα μπορούν τα τραγούδια να τραγουδιούνται".

O Gilmour δώρισε τα χρήματα σε μια φιλανθρπωική οργάνωση που ονομάζεται ClientEarth, και η οποία κάνει νομικές κινήσεις για να δώσει μάχη εναντίον της κλιματικής αλλαγής.

Η μεγάλη του χειρονομία, η οποία έγινε δεκτή με ενθουσιασμό παγκοσμίως, ίσως έχει έναν ευρύτερο αντίκτυπο, πείθοντας ακόμα περισσότερους καλλιτέχνες να κάνουν το ίδιο και να συμβάλλουν σε αυτόν τον αγώνα.

Δείτε ακόμη:

#TrashtagChallenge

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.