CELEBRITIES

Δείτε το video του IMDB για τα 63α γενέθλια του Tom Hanks


9 Ιουλίου 2019

hanks.jpg

Τα 63 του χρόνια συμπληρώνει σήμερα ο Τομ Χανκς, ένας από τους πιο επιτυχημένους αλλά και πιο αγαπητούς ηθοποιούς παγκοσμίως.

Γεννημένος  στις 9 Ιουλίου 1956 στο Κόνκορντ της Καλιφόρνια, ο Χανκς έκανε το κινηματογραφικό του ντεμπούτο το 1980 στο σλάσερ φιλμ «Ο Δολοφόνος με το Στιλέτο» («He Knows You're Alone»). Η ταινία που του άνοιξε διάπλατα τις πόρτες του Χόλιγουντ ήταν «Η Γοργόνα» («Splash») του 1984 με συμπρωταγωνίστρια την Ντάριλ Χάνα. Το όνομα του Χανκς ξεκίνησε να γράφεται με χρυσά γράμματα. 

Βραβευμένος με δυο Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου για τις ταινίες «Φιλαδέλφεια» («Philadelphia», 1993) και «Φόρεστ Γκαμπ» («Forrest Gump», 1994) και έχοντας πρωταγωνιστήσει σε πολλές καλλιτεχνικές και εισπρακτικές επιτυχίες, ο Χανκς βλέπει τις συνολικές εισπράξεις των ταινιών του στο αμερικανικό box office να ξεπερνούν πλέον τα 4 δισεκατομμύρια δολάρια. Σημειώνεται ότι ο γνωστός σταρ του Χόλιγουντ έχει συμμετάσχει σε 17 ταινίες που ξεπέρασαν τα 100 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως και η μεγαλύτερη εισπρακτική του επιτυχία είναι μέχρι σήμερα το «Toy Story 3».

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.