Εισβολέας κατάφερε να μπει στο παλάτι του Buckingham ενώ κοιμόταν μέσα η Βασίλισσα

The Jennettes
Πέμπτη 11 Ιούλιος 2019
20181115_zaa_ap2_1231.jpg

Ένας εισβολέας κατάφερε να μπει στο παλάτι του Buckingham το πρωί, ενώ η Βασίλισσα κοιμόταν μερικά μόλις μέτρα μακριά.

Η "Τhe Sun" αποκάλυψε ότι ο 22χρονος άντρας κατάφερε να σκαρφαλώσει έναν φράχτη στο μπροστινό μέρος του κτιρίου και να μπει μέσα στο σπίτι της 93χρονης Βασίλισσας, όπου κατάφερε να ρίξει τις πόρτες της κατοικίας.

Σύμφωνα με τις πηγές, η αστυνομία χρειάστηκε περίπου 4 λεπτά για να τον αντιληφθεί, και να καταλάβει αν ήταν οπλισμένος, ενώ το τεράστιο κενό στην ασφάλεια προκάλεσε μεγάλο πανικό στο Παλάτι.

Υπάρχουν φόβοι ότι ο άντρας έκανε μια προσπάθεια να αντιγράψει τον Michael Fagan ο οποίος κατάφερε να μπει στην κρεβατοκάμαρα της Βασίλισσας 37 χρόνια πριν. "Ήταν αποφασισμένος να μπει μέσα στο παλάτι και έριχνε τις πόρτες, αλλά ευτυχώς, αυτή τη φορά ήταν όλα κλειδωμένα", αποκάλυψε μια πηγή.

Επιπλέον, φαίνεται πως η Βασίλισσα δεν ενημερώθηκε αμέσως, αλλά είναι κάτι που σίγουρα θα της αναφερθεί, καθώς "γνωρίζει όλα όσα συμβαίνουν στο παλάτι".

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα κενά ασφαλείας που έχουν δημιουργηθεί στο Buckingham. Το τελευταίο ήταν στις 9 Ιουλίου του 1982, όταν ο 31χρονος Fagan σκαρφάλωσε τους τοίχους και μπήκε στην κρεβατοκάμαρά της Βασίλισσας. Ο σχιζοφρενής εισβολέας ξεκίνησε να της αφηγείται τα οικογενειακά του προβλήματα, και εκείνη προσπάθησε να πατήσει το κουμπί έκτακτης ανάγκης αλλά δεν έλαβε απάντηση.

Την κατάσταση έσωσε ο Paul Whybrew, ο βοηθός της βασίλισσας που παραμένει έως και σήμερα στις υπηρεσίες της.

Δείτε ακόμη: 23 πράγματα που δεν γνωρίζετε για τη βασίλισσα Ελισάβετ Β'