CELEBRITIES

Δυναμική ομιλία της Meghan Markle στη Νότια Αφρική, ως «έγχρωμη γυναίκα»


The Jennettes

24 Σεπτεμβρίου 2019

Δυναμική ομιλία της Meghan Markle στη Νότια Αφρική, ως «έγχρωμη γυναίκα»

Η Δούκισσα του Sassex μίλησε δημοσίως για τη θέση της στον κόσμο ως «γυναίκα με χρώμα» και για τη χειραφέτηση των γυναικών στη σημερινή εποχή.

Ξεκινώντας τη δεκαήμερη περιοδεία τους στη Νότια Αφρική, η Meghan Markle και ο Πρίγκιπας Harry έκαναν την πρώτη τους στάση στην πόλη της Nyanga, όπου και παρακολούθησαν το Workshop “Mbokodo Girls’ Empowerment Program”. Το Workshop αφορούσε την εκπαίδευση στην αυτοάμυνα και την ενδυνάμωση κοριτσιών που έχουν υποστεί σοβαρό τραύμα.

Μετά τον χαιρετισμό που απηύθυνε το πριγκιπικό ζεύγος, η Markle είπε στο κοινό: «Μπορεί να είμαι εδώ με τον σύζυγό μου ως μέλος της Βασιλικής Οικογένειας, αλλά πάνω απ’ όλα είμαι εδώ ως μητέρα, ως γυναίκα, ως γυναίκα με χρώμα και ως αδερφή σας». Το κοινό φυσικά ξέσπασε σε χειροκροτήματα και επευφημίες.

Η Markle μίλησε ακόμη και για την ισχυρή της στάση απέναντι στον φεμινισμό, εκφωνώντας ένα απόσπασμα από την Αμερικανίδα ποιήτρια Maya Angelou. «Κάθε φορά που μία γυναίκα σηκώνεται για να υπερασπιστεί τον εαυτό της, χωρίς να το γνωρίζει, χωρίς να το εξηγεί,  σηκώνεται για όλες τις γυναίκες», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Πρίγκιπας Harry, πρόσθεσε με τη σειρά του «Κανένας άνδρας δεν γεννιέται για να κάνει κακό στις γυναίκες. Αυτή είναι μία συμπεριφορά η οποία μαθαίνεται και πρέπει να σπάσουμε αυτόν τον κύκλο».

Νωρίτερα αυτό τον μήνα οι διοργανωτές της καμπάνιας για την παύση των πράξεων βίας κατά των γυναικών, υποστήριξαν με σθένος ότι οι πολιτικοί έχουν αποτύχει να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που δημιουργούνται από τη βία ενάντια των γυναικών.

Δείτε ακόμη: Πωλείται το πολυτελές σπίτι που έμενε η Meghan Markle με τον πρώην σύζυγό της

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.