CELEBRITIES

Ποιoς θα είναι ο νέος ρόλος της Meghan και του Harry μετά την απόφασή τους


9 Ιανουαρίου 2020

Ποιoς θα είναι ο νέος ρόλος της Meghan και του Harry μετά την απόφασή τους

Mετά την είδηση της παραίτησης του βασιλικού ζεύγους από τα καθήκοντα τους, γεννιούνται πολλά ερωτήματα. 

Σύμφωνα με το Royal Central, ο πιο απλός ορισμός του senior member είναι «κάθε μέλος της βασιλικής οικογένειας που συνεχώς ασκεί καθήκοντα από μόνo του και για λογαριασμό του στέμματος». Η Town & Country περιγράφει επίσης, αυτούς τους βασιλείς συνήθως, ως ενήλικες συγγενείς της βασίλισσας που είναι ψηλά στη διαδοχή, οι οποίοι εκτελούν τακτικά καθήκοντα για λογαριασμό της βασίλισσας και που εκπροσωπούν τη μοναρχία.

Πριν από την απόφασή τους να «χαράξουν έναν νέο προοδευτικό ρόλο» μέσα στη μοναρχία, τόσο ο Πρίγκιπας Ηarry (έκτος στη σειρά για τον θρόνο) όσο και η Δούκισσα Meghan ασχολήθηκαν ενεργά με το βασιλικό έργο, καθώς πραγματοποιούσαν τακτικές δημόσιες δεσμεύσεις.

Σύμφωνα με τον νόμο, ένας σύμβουλος του κράτους μπορεί να είναι μόνο ο σύζυγος του Ηγεμόνα και οι επόμενοι τέσσερις στη διαδοχή που έχουν ηλικία άνω των 21 ετών. Εφόσον ο Harry είναι φυσικά σύμβουλος του κράτους από το νόμο - και η Meghan είναι παντρεμένη μαζί του – θεωρούνται ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Αυτά είναι τα εναπομείναντα ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας.
Με βάση αυτούς τους χαλαρούς ορισμούς, τα υπόλοιπα ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας (χωρίς τον Πρίγκιπας Ηarry και τη Meghan) συνήθως θεωρούνται: η βασίλισσα, ο πρίγκιπας Philip, ο πρίγκιπας Charles, η Camila, Δούκισσα της Κορνουάλης και ο πρίγκιπας William με την Kate Μiddleton.

Αν ο Πρίγκιπας Ηarry και η Μeghan δεν είχαν επιλέξει να παραιτηθούν από την ιδιότητά τους ως ανώτερα μέλη, θα είχαν συμπεριληφθεί στην ομάδα αυτή. Ο Δούκας του York, ο Πρίγκιπας Andrew, θα είχε συμπεριληφθεί αν δεν είχε παραιτηθεί από τα βασιλικά καθήκοντα λόγω της σύνδεσής του και της φιλίας του με τον Jeffrey Epstein πέρσι.

Άλλοι βασιλείς όπως η πριγκίπισσα Anne, η βασίλισσα και η μοναδική κόρη του Πρίγκιπα Philip. Ο πρίγκιπας Εdward (το μικρότερο παιδί της βασίλισσας και του πρίγκιπα Philip) και η σύζυγός του, Sophie, Countess of Wessex, συχνά αναφέρονται επίσης ως ανώτερα μέλη και εκτελούν καθήκοντα για λογαριασμό της βασίλισσας.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που μέλη της Βασιλικής οικογένειας απομακρύνονται από έναν ανώτερο τίτλο, ενώ εξακολουθούν να διεκπεραιώνουν καθήκοντα και επιχειρήσεις που διαφορετικά θα είχαν κάνει ως ανώτερα μέλη. Αυτό σημαίνει ότι οι επίσημες δεσμεύσεις για τη βασίλισσα θα χρηματοδοτηθούν από την κρατική επιχορήγηση, ενώ οτιδήποτε άλλο θα χρηματοδοτηθεί ανεξάρτητα από τον δούκα και τη δούκισσα ανεξάρτητα, όμως αυτό δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί. Ορισμένοι συγκρίνουν τη απόφαση τους με την παραίτηση του Edward VIII, Δούκα του Windsor το 1936, προκειμένου να παντρευτεί την δύο φορές διαζευγμένη Wallis Simpson.

Tι ακολουθεί για την Meghan και τον Ηarry;

Η μεγάλη απόφαση της Meghan και του Harry περιλαμβάνει επίσης μια νέα προσέγγιση για το χειρισμό της σχέσης τους με τα media. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Sussex Royal, το ζεύγος ελπίζει να υιοθετήσει μια "αναθεωρημένη προσέγγιση μέσων για να εξασφαλίσει ποικιλόμορφη και ανοιχτή πρόσβαση στο έργο τους". Επίσης, δεν θα εργάζονται αποκλειστικά με τη Royal Rota - μια μικρή και επιλεγμένη ομάδα βρετανικών μέσων ενημέρωσης που έχουν πρόσβαση για να καλύψουν βασιλικά νέα και εκδηλώσεις.

«Οι Βασιλικές Υψηλότητες τους αναγνωρίζουν ότι οι ρόλοι τους ως μέλη της Βασιλικής Οικογένειας είναι αντικείμενο ενδιαφέροντος και καλωσορίζουν ακριβή και ειλικρινή ενημέρωση, σε μια ελεύθερη, ισχυρή και ανοιχτή βιομηχανία μέσων μαζικής ενημέρωσης, η οποία υποστηρίζει την ακρίβεια και προωθεί την πολυμορφία, την ποικιλομορφία και την ανοχή ".

Αν μη τι άλλο, η νέα προσέγγιση της Meghan και του Harry για την δημόσια εικόνα τους και οι ανανεωμένοι ρόλοι σημαίνει ότι θα μπορούσαμε να δούμε πολλά περισσότερα από εκείνους, αλλά σε ένα εντελώς νέο πρίσμα.

Δείτε ακόμη: 17 + 1 φωτογραφίες που μαρτυρούν το μέγεθος της καταστροφής της πύρινης λαίλαπας που πλήττει την Αυστραλία 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.