CELEBRITIES

77ο Φεστιβάλ Βενετίας: Η Cate Blanchett ορίστηκε πρόεδρος της κριτικής επιτροπής


The Jennettes

17 Ιανουαρίου 2020

77ο Φεστιβάλ Βενετίας: Η Cate Blanchett ορίστηκε πρόεδρος της κριτικής επιτροπής

Η Cate Blanchett θα είναι πρόεδρος της κριτικής επιτροπής στο Φεστιβάλ Βενετίας 2020 που υλοποιείται από τις 2 έως τις 12 Σεπτεμβρίου 2020.

Όπως δήλωσε η ίδια σε σχετική ανακοίνωση, «Είναι μεγάλη μου τιμή να είμαι εγώ πρόεδρος της επιτροπής, φέτος. Κάθε χρόνο περιμένω με ανυπομονησία τις επιλογές στη Βενετία και είναι πάντα αναπάντεχες και ξεχωριστές. Το φεστιβάλ της Βενετίας είναι ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά κινηματογραφικά του κόσμου, καθώς η διοργάνωσή του αποτελεί πηγή έμπνευσης». Από την πλευρά του, ο διευθυντής του Φεστιβάλ, Alberto Barbera τόνισε για την ίδια: «Το έντονο υποκριτικό ταλέντο της, σε συνδυασμό με τη μοναδική ευφυΐα της και το ειλικρινές πάθος της για το σινεμά, αποτελούν τα ιδανικά χαρακτηριστικά για τον πρόεδρο της κριτικής επιτροπής».

Η διάσημη ηθοποιός είναι η τρίτη γυναίκα σε διάστημα τεσσάρων χρόνων που κατέχει τη συγκεκριμένη θέση, έπειτα από έντονες επικρίσεις προς τον θεσμό για τον περιορισμένο αριθμό συμμετοχής γυναικών. Να σημειωθεί πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, καθώς κατά το 71ο Φεστιβάλ των Καννών, η Blanchett είχε βρεθεί και πάλι στην ίδια θέση.

Δείτε ακόμη: Το φόρεμα της Cate Blanchett μοιάζει με μπλοκ ζωγραφικής και έχει ελληνική υπογραφή

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.