CELEBRITIES

Η Kate Middleton συνάντησε δύο από τους επιζώντες του Ολοκαυτώματος, κάνοντάς τους πρωταγωνιστές σε εντυπωσιακά πορτρέτα


The Jennettes

28 Ιανουαρίου 2020

Η Kate Middleton συνάντησε δύο από τους επιζώντες του Ολοκαυτώματος, κάνοντάς τους πρωταγωνιστές σε εντυπωσιακά πορτρέτα

Η 27η Ιανουαρίου είναι αφιερωμένη στη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος και με αφορμή την ημέρα, η Kate Middleton συνάντησε δύο από τους επιζώντες του Ολοκαυτώματος για να τους φωτογραφίσει. 

Τα πορτρέτα των ανθρώπων που δημοσιεύτηκαν από το παλάτι του Kensington, όπως τα κατέγραψε ο φακός στη βασιλική κατοικία της δούκισσας του Cambridge, θα παρουσιαστούν σε έκθεση που περιλαμβάνει 75 φωτογραφίες επιζώντων με τις οικογένειες τους. 

Ο 84χρονος Steven Frank ήταν ένα από τα ελάχιστα παιδιά που κατάφεραν να επιβιώσουν από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης Westerbork και Theresienstadt. Τουλάχιστον 15.000 παιδιά πέρασαν από αυτούς τους τόπους βασανιστηρίων και στα 93 που κατάφεραν να επιζήσουν, τα 3 ήταν ο Frank και τα αδέρφια του. Ο ίδιος πόζαρε στον φωτογραφικό φακό μαζί με τις δύο εγγονές του Maggie και Trixie. 

Σε μία από τις φωτογραφίες ο Frank κρατάει μια κατσαρόλα, που ήταν ένα από τα αντικείμενα της μητέρας του που κατάφερε να κρατήσει κατά τη μεταφορά του στο στρατόπεδο Westerbork.

Ο ίδιος στη συνέχεια, στάλθηκε μαζί με τον αδερφό του στο Theresienstadt. Η μητέρα του έπλενε τα ρούχα των φυλακισμένων σε αντάλλαγμα για λίγο ψωμί. Έβαζε ψίχουλα στην κατσαρόλα και πρόσθετε ζεστό νερό για να χυλό, δίνοντας σε κάθε παιδί από μια κουταλιά για να τα κρατήσει ζωντανά.

Το δεύτερο πορτρέτο ήταν της 82χρονης Yvonne Bernstein μαζί με την εγγονή της Chloe. Ως παιδί κρυβόταν στη Γαλλία με τη βοήθεια των θείων τους και συχνά άλλαζε σπίτια και ονόματα. Στην φωτογράφιση είχε μαζί της μια ταυτότητα που είχε επάνω το γράμμα J για να αναγνωρίζεται ως Εβραία (Jew) ώστε οι Ναζί να ξεχωρίζουν τους Εβραίους. 

Δείτε ακόμη: GRAMMYS 2020: BEST LOOKS

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.