CELEBRITIES

H Michelle Obama καλεί κάθε γυναίκα να αγαπήσει το σώμα της και σπάει τα ηλικιακά ταμπού


The Jennettes

13 Φεβρουαρίου 2020

H Michelle Obama καλεί κάθε γυναίκα να αγαπήσει το σώμα της και σπάει τα ηλικιακά ταμπού

Η Michelle Obama καταρρίπτει κάθε ηλικιακό ταμπού γύρω από τη γυναικεία φύση και μιλά ανοιχτά για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει μια γυναίκα στα 56 της ακόμη και στην εποχή μας. Η ίδια συνάντησε την Oprah Winfrey στα πλαίσια του Oprah's 2020 Vision Tour, μιλώντας για το πώς κατάφερε να αποδεχτεί και να αγαπήσει τον εαυτό της αλλά και για το τι συμβουλεύει τις κόρες της αναφορικά με την αυτοεικόνα τους.

Όπως μοιράστηκε η πιο αγαπητή ίσως, πρώην πρώτη κυρία μπροστά σε 15.000 ακροατές, "Είμαι 56 χρονών με σώμα 56χρονης και πραγματικά το αγαπώ. Δεν καταλαβαίνω γιατί εμείς, οι γυναίκες συχνά, δεν μπορούμε να το αποδεχτούμε όπως είναι. Δεν θέλουμε να μιλάμε για την ηλικία μας και πολλές φορές, προσπαθούμε να μοιάζουμε με τον εαυτό μας στα 20. Το λέω με μεγάλη λύπη αλλά εσείς, οι άντρες μπορείτε να μοιάζετε όπως θέλετε χωρίς κανείς να σχολιάζει τίποτα".

Η ίδια συνεχίζει, "Το γυναικείο σώμα αλλάζει δραματικά σε σχέση με τους άντρες. Καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε την εμμηνόπαυση και πολλά άλλα, και θεωρώ πως δεν συζητάμε ανοιχτά για το πώς η ηλικία επηρεάζει την εμφάνιση κάθε γυναίκας". Εκείνη πάντως έχει αποδεχτεί το σώμα της και το αγαπάει όσο ποτέ λίγο πριν τα 60, όπως άλλωστε θα έπρεπε να κάνει και κάθε γυναίκα.

«Προσπαθώ να μην κρίνω το σώμα μου. Πρέπει να γνωρίζεις και να μαθαίνεις το σώμα σου και τι αντιπροσωπεύει στα 56 σου γιατί δεν μπορώ να κάνω τα ίδια πράγματα που έκανα στα 36. Δεν είναι το ίδιο σώμα. Είμαστε έμβια όντα, όχι μηχανήματα. Ωστόσο, κι εμείς ξεμένουμε καμιά φορά από βενζίνη. Χρειαζόμαστε καύσιμα. Χρειαζόμαστε τον ήλιο και το φως. Πρέπει να φροντίζουμε τον εαυτό μας. Αν δεν το κάνεις, όσο μεγαλώνεις θα σε εγκαταλείπει, όπως συμβαίνει σε κάθε έμψυχο ον. Και για μένα, το πιο σημαντικό είναι να σιγουρευτώ, ότι φροντίζω όσο καλύτερα μπορώ, το σώμα που μου έδωσε ο Θεός και ότι αυτό θα με βγάλει ασπροπρόσωπη όσο μεγαλώνω»

Η Michelle Obama στάθηκε στα κρισιμότερα θέματα που αντιμετωπίζει μία γυναίκα όσο μεγαλώνει, ως άκρως δυναμική οντότητα που έχει αποδεχτεί πλήρως το σώμα και την ηλικία της ενώ το ίδιο συμβουλεύει να κάνουν και οι κόρες της, μεγαλώνοντας. "Οι κόρες μου μεγαλώνουν κι έχουν ήδη αρχίσει να κρίνουν τον εαυτό τους και το σώμα τους". Όταν μάλιστα της λένε πως "δεν χωράνε στα περσινά τζιν", εκείνη τους απαντάει, "Μα, είσαι έναν ολόκληρο χρόνο μεγαλύτερη. Δεν έχεις πια σώμα κοριτσιού, γίνεσαι γυναίκα".

Η Oprah Winfrey απογείωσε τον διάλογο τη με τη Michelle Obama, κλείνοντας τη συζήτησή τους με τα λόγια της Maya Angelou σε ένα από τα ποιήματά της: You make me proud to spell my name W-O-M-A-N!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.