CELEBRITIES

H Cindy Crawford μιλά για τον θάνατο του αδερφού της και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση του καρκίνου


The Jennettes

23 Φεβρουαρίου 2020

H Cindy Crawford μιλά για τον θάνατο του αδερφού της και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση του καρκίνου

To γνωστό super model, Cindy Crawford, μίλησε για την εμπειρία που είχε στα παιδικά της χρόνια, όταν και έχασε τον αδερφό της από καρκίνο και ενθαρρύνει όλους να αναλάβουν δραση, βοηθώντας εκείνους που το έχουν ανάγκη.

Όταν εκείνη ήταν μόλις 8 χρονών, ο 2χρονος αδερφός της, Jeff, διαγνώστηκε με λευχαιμία. Και λίγο πριν τα δέκατα γενέθλιά της Crawford, ο μικρός αδελφός της πέθανε. Η εμπειρία αυτή άφησε μια μόνιμη ενασχόληση στο μοντέλο, υποστηρίζοντας έκτοτε την έρευνα για τον παιδικό καρκίνο. 

Στο παρελθόν, μάλιστα, η Crawford υποστήριζε οργανισμούς όπως η "Leukemia Society of America", καθώς και το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν ο αδελφός της. Και τώρα, μέσω της τελευταίας πρωτοβουλίας της με τον Αμερικανικό Ερυθρό Σταυρό και την Αμερικανική Εταιρεία Καρκίνου, προσπαθεί να βοηθήσει όσο μπορεί τους καρκινοπαθείς, δίνοντας αίμα και προτρέποντας κι άλλους να το κάνουν. "Ήταν μια νέα πληροφορία για μένα, πόσο αίμα χρειάζονται οι ασθενείς με καρκίνο και δεν έχουμε αρκετά άτομα να δωρίζουν τακτικά", λέει η Crawford σε συνέντευξή της.

Η σημερινή πρωτοβουλία της Crawford, που ονομάζεται "Give Blood Give Time", αυξάνει την ευαισθητοποίηση για τη σημασία της δωρεάς αίματος, ώστε να βοηθηθούν ασθενείς με καρκίνο. "Ο λόγος που αγαπώ αυτή την εκστρατεία τόσο πολύ, είναι γιατί συχνά αισθανόμαστε αδύναμοι, και το να δώσει κανείς αίμα, είναι κάτι το απλό που σχεδόν όλοι μας μπορούμε να κάνουμε", λέει η Crawford.

Μάλιστα, η Crawford λέει ότι ενθαρρύνει και την οικογένειά της, συμπεριλαμβανομένου του συζύγου της, του επιχειρηματία Rande Gerber, και των παιδιών της, Kaia, 18 ετών, και Presley Gerber, 20 ετών, να βοηθήσουν όπως μπορούν. Το διάσημο μοντέλο παραδέχθηκε ότι η μητέρα της έπαιξε τεράστιο ρόλο στο να την εμπνεύσει για το φιλανθρωπικό της έργο της. Την ημέρα που πέθανε ο αδελφός της, θυμάται να κλαίει με την οικογένειά της για ώρες στο σπίτι των παππούδων της. "Η μητέρα μου, μου έδειξε πραγματικά το δρόμο, επειδή μπόρεσε να θρηνήσει", είπε η Crawford. Σε όλη τη ζωή της, η Crawford έχει κρατήσει τη μνήμη του Jeff ζωντανή και με τις δράσεις που έχει αναλάβει, αυτό θέλει να πετύχει.

Δείτε ακόμη:Oι πιο εμβληματικές φωτογραφίες της Cindy Crawford

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.