CELEBRITIES

Τι αναφέρουν επίσημα οι Meghan και Harry για το «διαζύγιό» τους με το παλάτι του Buckingham


The Jennettes

23 Φεβρουαρίου 2020

Τι αναφέρουν επίσημα οι Meghan και Harry για το «διαζύγιό» τους με το παλάτι του Buckingham

Στην επίσημη ιστοσελίδα των Sussex Royal, ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle, αναφέρθηκαν επίσημα στις λεπτομέρειες του "διαζυγίου" με το παλάτι του Buckingham και τη μετέπειτα μετάβαση τους.

«Είμαστε χαρούμενοι να σας ενημερώσουμε για τα νεότερα και τις λεπτομέρειες της συμφωνίας μας με την βασιλική οικογένεια, στη συνάντηση του Ιανουαρίου του 2020. Συμφωνήσαμε ότι ο Δούκας και η Δούκισσα του Sussex θα λάβουν επίσημα τους νέους ρόλους τους από την Άνοιξη του 2020. Θέλαμε να μοιραστούμε τις λεπτομέρειες αυτές νωρίτερα αλλά τα γεγονότα που θα παραθέσουμε πιο κάτω θα σας διαφωτίσουν για αυτή την μετάβαση και τα βήματά μας στο μέλλον», λέει η ανακοίνωση.

"Συμφωνήσαμε ότι ο νέος ρόλος μας ξεκινά την Άνοιξη του 2020 και θα υπάρχει μια 12μηνη περίοδος παρακολούθησης. Η βασιλική οικογένεια σέβεται και καταλαβαίνει την επιθυμία μας να ζήσουμε μια πιο ανεξάρτητη ζωή ως οικογένεια με την αφαίρεση της ταμπέλας "δημοσίου ενδιαφέροντος" που χρησιμοποιούν τα μίντια για να εισβάλλουν στη ζωή μας", συνεχίζει η ανακοίνωση.

"Παραμένουμε σημαντικό κομμάτι της οικογένειας της Βασίλισσας. Ο Δούκας και η Δούκισσα του Sussex θα γίνουν ανεξάρτητα οικονομικά μέλη της βασιλικής οικογένειας με την άδεια να βγάζουν τα δικά τους εισοδήματα. Η προτίμηση του Δούκα και της Δούκισσας ήταν να συνεχίσουν να εκπροσωπούν και να υποστηρίζουν την βασίλισσα σε έναν πιο περιορισμένο πεδίο, ενώ δεν θα λαμβάνουν χρήματα. Ενώ στο παρελθόν υπάρχει προηγούμενο άλλων μελών της βασιλικής οικογένειας που αναζήτησαν εργασία εκτός, για τον Δούκα και την Δούκισσα δόθηκε μια περίοδος παρακολούθησης", αναφέρθηκε.

"Βάσει της συμφωνίας ο Δούκας και η Δούκισσα αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να εγκαταλείψουν τα βασιλικά καθήκοντα και να μην εκπροσωπούν την βασίλισσα. Όπως συμφωνήθηκε, ο Δούκας και η Δούκισσα του Sussex δεν θα χρησιμοποιούν την προσφώνηση “HRH” και δεν θα εργάζονται για την οικογένεια από την Άνοιξη του 2020. Ως εγγονός της βασίλισσας και δεύτερος γιος του πρίγκιπα της Ουαλίας, ο πρίγκιπας Harry παραμένει έκτος στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου", ειπώθηκε χαακτηριστικά.

"Συμφωνήθηκε ότι ο Δούκας και η Δούκισσα θα συνεχίσουν να έχουν προστασία για τους ίδιους και τον γιο τους. Αυτό βασίζεται το δημόσιο προφίλ και το δικαίωμα γέννησης του Harry στη βασιλική οικογένεια, την στρατιωτική του θητεία, αλλά και το προφίλ της Δούκισσας που τα τελευταία χρόνια δέχθηκε απειλές. Δεν δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες όμως για τα θέματα ασφαλείας", αναφέρθηκε. "Ο Δούκας του Sussex διατηρεί τους βαθμούς του στο στράτευμα και τις διακρίσεις. Κατά την 12μηνη περίοδο δεν θα ασχοληθεί καθόλου με τις υποχρεώσεις του στο στράτευμα. Βάσει της συμφωνίας, ο Δούκας και η Δούκισσα δεν θα συμμετέχουν σε δράσεις σε σχέση με τα επίσημα καθήκοντά τους. Ως ιδρυτής των Invictus Games ο Δούκας θα συνεχίσει την δράση του εκεί", είπαν.

"Με βάση την επιθυμία του Δούκα και της Δούκισσας για περιορισμένο ρόλο ως μέλη της βασιλικής οικογένειας, αποφασίστηκε να κλείσει το γραφείο τους στο Buckingham καθώς λάμβανε χρηματοδότηση από τον πρίγκιπα Κάρολο. Ο Δούκας και η Δούκισσα μοιράστηκαν τα νέα με την ομάδα τους οι ίδιοι τον Ιανουάριο, μόλις έμαθαν την απόφαση και καθώς συνεργάστηκαν στενά με το προσωπικό ήθελαν να βεβαιωθούν ότι θα έχουν μια ομαλή συνέχεια. Τον τελευταίο 1,5 μήνα ο Δούκας και η Δούκισσα παρακολουθούν στενά τη διαδικασία, η οποία ήταν στενάχωρη και για τους δύο λόγω της στενής τους σχέσης και αφοσίωσης με την ομάδα. Ο Δούκας και η Δούκισσα του Sussex δεν θα λογίζονται πια ως πλήρη μέλη της βασιλικής οικογένειας, και συμφωνήθηκε ότι η χρήση της λέξης ‘Royal’ θα χρειαστεί να αναθεωρηθεί."

O Δούκας και η Δούκισσα σχεδιάζουν να δημιουργήσουν έναν νέο φιλανθρωπικό οργανισμό και με βάση τους κανόνες της βρετανικής κυβέρνησης για την χρήση της λέξης ‘Royal’, συμφωνήθηκε ότι ο οργανισμός δεν θα χρησιμοποιήσει το όνομα ‘Sussex Royal’ ή οποιαδήποτε παραλλαγή με τον όρο ‘Royal.’ Για τον προαναφερθέντα λόγο οι αιτήσεις για την κατοχύρωση του trademark που έχουν γίνει όπως για το The Royal Foundation of The Duke and Duchess of Cambridge, έχουν ανακληθεί. Ενώ δεν υπάρχει καμία δικαιοδοσία από το Γραφείο της Μοναρχίας στη χρήση του όρου "Royal" πέραν της χώρας, ο Δούκας και η Δούκισσα του Sussex δεν σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν το "Sussex Royal" ή κάποια παραλλαγή με τον όρο "Royal" σε καμία δράση τους στη Βρετανία ή αλλού όταν ολοκληρωθεί η μεταβατική περίοδος.

Δείτε ακόμη: 23 πράγματα που δεν γνωρίζετε για τη βασίλισσα Ελισάβετ Β'