CELEBRITIES

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, όπως την αντιλαμβάνονται 3 διάσημες Ελληνίδες


The Jennettes

8 Μαρτίου 2020

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, όπως την αντιλαμβάνονται 3 διάσημες Ελληνίδες

Η Ημέρα της Γυναίκας είναι μία καλή αφορμή για επαναπροσδιορισμό. Κάθε γυναίκα αντιλαμβάνεται διαφορετικά το νόημα πίσω από τη συγκεκριμένη "γιορτή", αλλά όλες μαζί οφείλουμε να δίνουμε κάθε χρόνο την ίδια υπόσχεση στον εαυτό μας. Η υπόσχεση αυτή διαφυλάσσει τη διαφορετικότητα της καθεμίας ξεχωριστά και ίσως, αυτή είναι η μυστική συνταγή που μας κάνει μοναδικές κάθε μέρα.

Οι παρακάτω διάσημες παραθέτουν κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες προσεγγίσεις για την ημέρα που υμνεί τη γυναίκα, και μοιράζονται μαζί μας το πώς οραματίζονται το μέλλον και την πορεία του γυναικείου φύλου προς την ισότητα σε όλο τον κόσμο. 

Μαρία Κωνσταντάκη: "Η θέση της γυναίκας θα έπρεπε να μας απασχολεί 365 ημέρες τον χρόνο"

jenny.gr
Φωτογραφία: Σπύρος Χατζηαγγελάκης

"Δεν αντιμετωπίζω με κάποιο συγκεκριμένο τρόπο την Ημέρα της Γυναίκας γιατί δεν πιστεύω σε τέτοιες ειδικές μέρες, όπως όπως είναι η ημέρα της μητέρας, του πατέρα κτλ.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν χώρες όπου οι γυναίκες λιθοβολούνται επειδή έχουν πέσει θύματα βιασμού. Θεωρώ λοιπόν ότι η θέση της γυναίκας θα έπρεπε να μας απασχολεί 365 ημέρες τον χρόνο και όχι μόνο τη συγκεκριμένη μέρα.

Το καλύτερο θα ήταν να αφιερώναμε λίγη σκέψη κάθε μέρα πάνω σε αυτά τα ζητήματα και ας έλειπαν οι εορτασμοί".

Μαρία Σολωμού: "Η μέρα της γυναίκας είναι ημέρα χαράς και μια καλή ευκαιρία για party"

jenny.gr

"Η ημέρα της γυναίκας για εμένα είναι πάντα μια ευκαιρία για να βγω με τις φίλες μου. Έτσι τουλάχιστον, την έχω εγώ στο μυαλό μου!

Μία ευκαιρία για να βγει η γυναικοπαρέα χωρίς φίλους και να διασκεδάσει. Επίσης, από μικρότερη ηλικία, έβλεπα αυτή τη μέρα σαν μια ευκαιρία για να ντυθούμε λίγο καλύτερα. Μας άρεσε η ιδέα ότι θα βάζαμε τα καλά μας και θα πηγαίναμε σε πάρα πολλά parties. Ποτέ, όμως, δεν έδινα σημασία στον ρόλο της γυναίκας ή τι πάει να πει γυναίκα στη σύγχρονη κοινωνία, πώς έχει αλλάξει με τα χρόνια κλπ. Ήταν μια ευκαιρία για party, για να γιορτάσουμε το γεγονός ότι είμαστε γυναίκες. Η μέρα αυτή όμως, είναι και μία καλή ευκαιρία για να πάρει κανείς λουλούδια, είτε ως δώρο σε κάποιον είτε στον εαυτό του.

Από 'κει και πέρα, σαφέστατα ο ρόλος της γυναίκας μεταβάλλεται στον χρόνο και επιτέλους η γυναίκα παίρνει τη θέση που της αρμόζει. Για μένα τελικά, η μέρα της γυναίκας είναι προσωπική χαρά και το λεγόμενο "girl power" που μας κάνει να αναλογιζόμαστε τη ζωή μας, τη διαδρομή μας και τίποτα παραπάνω".

Μαίρη Συνατσάκη: "Πιστεύω ότι το μέλλον πρέπει να είναι ανθρώπινο και συμπεριληπτικό. Όλοι οι άνθρωποι, μαζί"

jenny.gr

"Η ημέρα της γυναίκας δεν είναι μια γιορτή για να μας πάρει κάποιος λουλούδια και σοκολατάκια. Ξεκάθαρα, όχι. Δεν με ενοχλεί απλά, σχεδόν με εκνευρίζει που έχει εμπορευματοποιηθεί γιατί πιστεύω ότι σκοπός αυτού δεν είναι καν το κέρδος αλλά, χειρότερα, η υποτίμηση της ίδιας της ημέρας σαν κάτι εύπεπτο και χαριτωμένο. Αν με ρωτούσες πέρυσι, θα ήλπιζα ότι φέτος θα είχαμε λιγότερους λόγους να χρειαζόμαστε σαν κοινωνία την ύπαρξη αυτής της «ειδικής ημέρας», αλλά δυστυχώς δεν έχουν περάσει ούτε δυο μήνες από τα ντροπιαστικά εξώφυλλα και την καμπάνια κατά των αμβλώσεων που είδαμε μέχρι και στο μετρό!

Οι γυναίκες στη Δύση έχουμε κάποια κεκτημένα δικαιώματα (έχουμε δρόμο ακόμη για την κοινωνική ισότητα) αλλά καλό είναι να θυμόμαστε (ιδανικά, όχι μια φορά τον χρόνο) ότι την ίδια στιγμή στην Ινδία, το ποσοστό των γυναικών που υφίσταται ενδοοικογενειακή βία είναι 70% και ότι κάθε δύο δευτερόλεπτα που περνάνε, κάπου στον κόσμο ένα ανήλικο κορίτσι αναγκάζεται να παντρευτεί (12 εκατομμύρια κορίτσια σε έναν χρόνο σημαίνει αυτό). Αντιμετωπίζω αυτήν την ημέρα σαν μια ευκαιρία να επικοινωνήσω δημόσια την ανάγκη για ανθρώπινη ισότητα. Δεν πιστεύω ότι το μέλλον πρέπει να είναι γυναίκα ή άντρας.

Πιστεύω ότι το μέλλον πρέπει να είναι ανθρώπινο και συμπεριληπτικό. Όλοι οι άνθρωποι, μαζί".

Δείτε ακόμη:8 + 1 φωτογραφίες δείχνουν πώς ήταν η ζωή των γυναικών 100 χρόνια πριν

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.