CELEBRITIES

Η Angelina Jolie μάχεται για την προστασία των παιδιών- θυμάτων της ενδοοικογενειακής βίας


The Jennettes

12 Απριλίου 2020

Η Angelina Jolie μάχεται για την προστασία των παιδιών- θυμάτων της ενδοοικογενειακής βίας

To lockdown και η παραμονή στο σπίτι είναι η νέα πραγματικότητα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε με απόλυτη συνέπεια για να παραμείνουμε υγιείς εμείς και οι γύρω μας. Ωστόσο, όπως επεσήμανε πρόσφατα η Angelina Jolie "πέρα από την οικονομική ανασφάλεια και τις εργασιακές απώλειες", έχει αναδυθεί ένα πολύ πιο σοβαρό και επικίνδυνο ζήτημα, που αφορά τα παιδιά- θύματα της ενδοοικογενειακής βίας.

Όπως δήλωσε η διάσημη ηθοποιός στο περιοδικό TIME, "η πανδημία θέτει σε κίνδυνο πολλά παιδιά, τα οποία παραμένουν αθέατα και χωρίς την απαραίτητη προστασία, καθώς πλέον δεν τους παρέχεται η ψυχολογική υποστήριξη που λάμβαναν μέχρι πρότινος". "Το lockdown σημαίνει πως όλο και λιγότερα ενήλικα μάτια είναι επάνω τους με αποτέλεσμα να γίνονται πιο εύκολα, θύματα κακομεταχείρισης", πρόσθεσε χαρακτηριστικά η Jolie.

"Σε περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας, οι υπηρεσίες και τα κέντρα παιδικής προστασίας συνήθως, δέχονται τηλεφωνήματα από τους δασκάλους και τους ειδικούς συμβούλους, και κάτι τέτοιο τώρα είναι ιδιαίτερα δύσκολο". Όπως τόνισε, "Όλοι γνωρίζουμε πως το άγχος που είναι συνώνυμο των ημερών αυξάνει τον κίνδυνο της ενδοοικογενειακής βίας σε μία ανεπτυγμένη ή μη, οικονομία".

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, κάνει έκκληση σε όλους τους αναγνώστες "να τηλεφωνούν στην οικογένεια και τους φίλους τους, κυρίως όταν υπάρχουν έντονες υποψίες ότι κάποιο άτομο είναι πιο ευάλωτο. Πρέπει να είμαστε εκπαιδευμένοι ώστε να αναγνωρίζουμε εύκολα τα σημάδια και να δείχνουμε την απαραίτητη σοβαρότητα στο ζήτημα, στηρίζοντας τα τοπικά κέντρα που τάσσονται κατά της ενδοοικογενειακής βίας και υπέρ της παιδικής προστασίας".

Να σημειωθεί ότι η Angelina Jolie πρόσφατα δώρισε 1 εκατομμύριο δολάρια στο "No Kid Hungry" προκειμένου να συμβάλλει στην καταπολέμηση της εξάπλωσης του ιού.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.