Ο προσωπικός chef της βασίλισσας Ελισάβετ μοιράστηκε την αγαπημένη της πασχαλινή συνταγή για μπισκότα
The Jennettes
13 Απριλίου 2020
Αυτό το Πάσχα θα είναι διαφορετικό για όλο τον πλανήτη αλλά ο καλύτερος τρόπος για να περάσουμε καλά είναι να αναζητήσουμε τις συνταγές εκείνες που θα κρατήσουν την πασχαλινή ατμόσφαιρα στο σπίτι.
Το ίδιο έκανε και ο προσωπικός chef της βασίλισσας Ελισάβετ ο οποίος αποφάσισε να δείξει βήμα-βήμα την αγαπημένη της συνταγή για πασχαλινά μπισκότα.
Ο επίσημος λογαριασμός Instagram δημοσίευσε το video που δείχνει την συνταγή και εμείς κρατάμε σημειώσεις γιατί το αποτέλεσμα φαίνεται άκρως λαχταριστό. Μάλιστα, καλεί τους χρήστες που θα την φτιάξουν, να ανεβάσουν φωτογραφίες με το hashtag #RoyalBakes
Για τη βάση του μπισκότου:
350 γρ. απλό αλεύρι
5 γρ. μαγειρική σόδα
10 γρ. τζίντζερ
5 γρ. κανέλα
125 γρ. ανάλατο βούτυρο
175 γρ. καστανή ζάχαρη
1 αυγό
60 γρ. σιρόπι
Για το γλάσο:
2 ασπράδια αυγού
600 γρ. ζάχαρη άχνη
Χρώμα ζαχαροπλαστικής της επιλογής μας
Διαδικασία
Για το μπισκότο:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170C
Αναμειγνύουμε το αλεύρι, τη μαγερική σόδα και τα μπαχαρικά σε ένα μπολ
Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να έχει υφή σαν ψίχουλο
Προσθέτουμε τη ζάχαρη
Μόλις ενωθούν όλα, προσθέτουμε το αυγό και το σιρόπι
Χτυπάμε μαζί μέχρι να δημιουργηθεί η ζύμη
Ανοίγουμε τη ζύμη μέχρι να έχει πάχος 5mm
Χρησιμοποιούμε πασχαλινά σχέδια για να τους δώσουμε το σχήμα που επιθυμούμε
Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για 12-15 λεπτά
Ψήνουμε μέχρι τα μπισκότα να γίνουν στέρεα και να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα
Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς
Για το γλάσο:
Προσθέτουμε το ασπράδι στα 600 γρ. άχνης ζάχαρης και χτυπάμε μέχρι να γίνει απαλό το μείγμα
Με κορνέ, καλύπτουμε την επιφάνεια των μπισκότων, δημιουργώντας ένα παχύ στρώμα
Διακοσμούμε και απολαμβάνουμε!
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.