Η Juliette Binoche, η Madonna και άλλοι διάσημοι λένε: «Όχι σε επιστροφή στην κανονικότητα μετά τον κορωνοϊό»

The Jennettes
Πέμπτη, 07 Μαΐου 2020

Υπέρ της επιστροφής στην κανονικότητα μετά το τέλος της μάχης με τον κορωνοϊό αλλά με διαφορετική στάση απέναντι στη ζωή και κυρίως στη φύση, τάσσονται πολλοί επώνυμοι καλλιτέχνες και βραβευμένοι επιστήμονες. 

Μέσω άρθρου σε γαλλική εφημερίδα καλούν ηγέτες και πολίτες να δουν τον κορωνοϊό ως ευκαιρία για ριζικό μετασχηματισμό. Διακόσια συνολικά άτομα από τη Madonna και τη Monica Bellucci μέχρι τον Robert De Niro και τη Jane Fonda καλούν τον παγκόσμιο πληθυσμό, μέσω ενός άρθρου που συνυπογράφουν στην εφημερίδα Le Monde να αλλάξουν ριζικά τις συνήθειές τους, να πουν «όχι» στον καταναλωτισμό και να σεβαστούν τη φύση, η ισορροπία της οποίας, αποτελεί το βασικό εχέγγυο για την παγκόσμια υγεία.

«Η οικολογική καταστροφή που βρίσκεται σε εξέλιξη αποτελεί μία μετα-κρίση. Ο καταναλωτισμός μάς οδήγησε στο να αρνηθούμε την ίδια τη ζωή: αυτή των φυτών, των ζώων και ενός μεγάλου αριθμού ανθρώπων. Η ρύπανση, η άνοδος της θερμοκρασίας και η καταστροφή των φυσικών ειδών οδηγούν τον κόσμο σε ένα σημείο ρήξης», υπογραμμίζουν και προσθέτουν με νόημα: «Καλούμε τους ηγέτες και τους πολίτες να βγουν από την αστήρικτη λογική που εξακολουθεί να επικρατεί και να εργασθούν επιτέλους για μια βαθιά αναθεώρηση των στόχων, των αξιών και της οικονομίας. Απαιτείται ένας ριζικός μετασχηματισμός σε όλα τα επίπεδα, ο οποίος δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς μαζική και αποφασιστική στράτευση. Είναι θέμα επιβίωσης όσο και αξιοπρέπειας και συνέπειας».

Οι 200 συνολικά προσωπικότητες που συμμετέχουν σε αυτήν την πρωτοβουλία, της οποία ηγούνται η γνωστή ηθοποιός Juliette Binoche και Γάλλος αστροφυσικός Aurelien Barrau, εκτιμούν πως η «τραγωδία» του κορωνοϊού έχει και μια θετική πλευρά ότι δηλαδή «μας προσκαλεί να αντιμετωπίσουμε ουσιώδη ζητήματα».