CELEBRITIES

Η σπαρακτική ανάρτηση του Barack Obama για τη δολοφονία του George Floyd και την «Αμερική του 2020»


The Jennettes

30 Μαΐου 2020

Η σπαρακτική ανάρτηση του Barack Obama για τη δολοφονία του George Floyd και την «Αμερική του 2020»

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Barack Obama πήρε ανοιχτά θέση για την υπόθεση δολοφονίας του Geoge Floyd στα social media, αναρτώντας αποσπάσματα από τις συνομιλίες που είχε για το βίαιο και αιματηρό περιστατικό. 

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο Obama, ο θάνατος του George Floyd "δεν μπορεί να θεωρείται ως κάτι φυσιολογικό στην Αμερική του 2020". «Είναι φυσικό να ευχόμαστε η ζωή "να επανέλθει στο φυσιολογικό", καθώς η πανδημία και η οικονομική κρίση υποσκάπτουν τα πάντα γύρω μας», αναφέρει ο ίδιος, προσθέτοντας πως όμως πρέπει να θυμόμαστε ότι για εκατομμύρια Αμερικανούς, η διαφορετική μεταχείριση λόγω φυλής είναι τραγικά, οδυνηρά, παράδοξα «φυσιολογική», είτε στο σύστημα περίθαλψης, είτε στη δικαιοσύνη, ή ακόμα και όταν τρέχουν σε έναν δρόμο ή όταν απλά παρατηρούν τα πουλιά σε ένα πάρκο. 

Όπως τόνισε, «Δεν πρέπει να είναι "φυσιολογικό" στην Αμερική του 2020. Δεν μπορεί να είναι 'φυσιολογικό. Αν θέλουμε τα παιδιά μας να μεγαλώσουν σε ένα έθνος που ανταποκρίνεται στα υψηλότερα ιδανικά του, μπορούμε και πρέπει να κάνουμε περισσότερα». Ο πρώην πρόεδρος μοιράστηκε μεταξύ άλλων, το τραγούδι ενός δωδεκάχρονου που αποτυπώνει εξαιρετικά τον συμβολισμό της εν λόγω δολοφονίας.

https://www.facebook.com/6815841748/videos/247725963199586/

Όπως έγραψε ένας μεσήλικας Αφροαμερικανός στον Barack Obama, «Το γόνατο στον λαιμό είναι μία μεταφορά για το πώς το σύστημα πατάει με τέτοια υπεροψία τους μαύρους κάτω, αγνοώντας τις κραυγές για βοήθεια». Ο Obama ευελπιστεί τέλος, ότι η υπόθεση θα διερευνηθεί εξονυχιστικά και πως η δικαιοσύνη δεν θα αργήσει να αποδοθεί. 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.