CELEBRITIES

Οι σκληροί χαρακτηρισμοί της Lady Gaga προς τον Donald Trump για τη δολοφονία του Αφροαμερικανού George Floyd


The Jennettes

1 Ιουνίου 2020

Οι σκληροί χαρακτηρισμοί της Lady Gaga προς τον Donald Trump για τη δολοφονία του Αφροαμερικανού George Floyd

Η Lady Gaga συγκαταλέγεται ανάμεσα στους διάσημους καλλιτέχνες που έχουν απαιτήσει δημοσίως δικαιοσύνη για τον George Floyd, τον 46χρονο Αφρικανό που πέθανε κατά την βίαιη σύλληψή του από λευκό αστυνομικό, ο οποίος τον πατούσε στο λαιμό για σχεδόν 9 λεπτά.

Η διάσημη τραγουδίστρια, απευθυνόμενη στους εκατομμύρια θαυμαστές της, μίλησε για την «επική τραγωδία που ορίζει τη χώρα μας». «Έχω πολλά να πω γι' αυτό, αλλά το πρώτο πράγμα είναι πως φοβάμαι να πω ο,τιδήποτε θα πυροδοτήσει περισσότερη οργή, παρόλο που αυτό είναι ακριβώς το δικαιολογημένο συναίσθημα. Δεν θέλω να συνεισφέρω σε περισσότερη βία, θέλω να βοηθήσω να βρεθεί λύση. Νιώθω εξοργισμένη με τον θάνατο του George Floyd όπως και με εκείνους τόσων πολλών μαύρων ανθρώπων, που εδώ και εκατοντάδες χρόνια αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, που αφαιρέθηκαν ως αποτέλεσμα συστηματικού ρατσισμού και ενός διεφθαρμένου συστήματος που το υποστηρίζει», ανέφερε.

https://instagram.com/p/CA1w91OFWNF/

Και συνεχίζει: «Οι φωνές της μαύρης κοινότητας έχουν σιωπήσει για πολύ καιρό και αυτή η σιωπή αποδεικνύεται θανάσιμη ξανά και ξανά. Και ό,τι κι αν κάνουν για να διαμαρτυρηθούν, ακόμη δεν έχουν δει συμπόνοια από τους ηγέτες, που υποτίθεται πως πρέπει να τους προστατεύουν. Καθημερινά οι άνθρωποι στην Αμερική είναι ρατσιστές, είναι γεγονός». Για τον Πρόεδρο της Αμερικής, Donald Trump, τόνισε: πως «ξέρουμε ότι είναι ηλίθιος και ρατσιστής, το γνωρίζουμε από τότε που ανέλαβε καθήκοντα. Δεν έχει προσφέρει τίποτα άλλο παρά άγνοια και προκατάληψη ενώ συνεχίζουν να χάνονται ζωές μαύρων», κατά την προεδρική θητεία του. «Τροφοδοτεί ένα σύστημα που ήδη έχει τις ρίζες του στον ρατσισμό, την ρατσιστική δραστηριότητα, και όλοι μπορούμε να δούμε τι γίνεται. Είναι καιρός για αλλαγή. Αυτό δεν είναι δικαιοσύνη. Είναι μια επική τραγωδία που ορίζει τη χώρα μας εδώ και καιρό», καταλήγει.

Δείτε ακόμη: 5+1 φωτογραφίες που δείχνουν τη φιλία σε διάφορα μέρη του κόσμου

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.