CELEBRITIES

Πρίγκιπας Harry: «Μόνο όταν μπήκα στη θέση της Meghan, κατάλαβα τι σημαίνει φυλετικός ρατσισμός»


The Jennettes

27 Οκτωβρίου 2020

Πρίγκιπας Harry: «Μόνο όταν μπήκα στη θέση της Meghan, κατάλαβα τι σημαίνει φυλετικός ρατσισμός»

Ο πρίγκιπας Harry σε πρόσφατη συνέντευξή του, δήλωσε πως η ανατροφή του στη βασιλική οικογένεια, τον εμπόδιζε να συνειδητοποιήσει τόσα χρόνια την ασυνείδητη φυλετική προκατάληψη που επικρατεί γύρω μας. Ο ίδιος είπε πως σταμάτησε να έχει άγνοια για το σοβαρό αυτό ζήτημα μέσα από την κοινή ζωή με τη σύζυγό του, Meghan Markle. 

Ο Δούκας του Sussex ανέφερε τα παραπάνω, κατά τη διάρκεια της συζήτησής του με τον Patrick Hutchinson, μέσω βιντεοκλήσης από το σπίτι του στην Καλιφόρνια και παραδέχτηκε πως μέσα από τις εμπειρίες της Meghan κατάλαβε τις σοβαρές επιπτώσεις του ρατσισμού. 

Όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε, «δεν είχα ιδέα ότι υπήρχε αυτό» και «μου πήρε χρόνια να το συνειδητοποιήσω». Μόνο «Όταν μπήκα στη θέση της συζύγου μου μια μέρα ή μια εβδομάδα, άρχισα να το καταλαβαίνω. Κανένας δεν κατηγορεί κανέναν. Δεν μπορείς να το κάνεις, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για ασυνείδητη προκατάληψη. Αλλά όταν το συνειδητοποιείς ή νιώθεις λίγο άβολα, τότε έχεις το καθήκον να βγεις έξω και να εκπαιδεύσεις τον εαυτό σου γιατί πλέον η άγνοια δεν είναι δικαιολογία», αναφερόμενος και στο παγκόσμιο κίνημα κατά του ρατσισμού .

Όπως πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο πρίγκιπας Harry, «Έχουμε διαμαρτυρίες με ανθρώπους από κάθε χρώμα, θρησκεία, υπόβαθρο, ηλικία. Είναι ένα παγκόσμιο κίνημα. Το "τρένο" έφυγε από τον "σταθμό" και πρέπει να επιβιβαστούμε σε αυτό. Υπάρχουν τόσα που πρέπει να κάνουμε. Γιατί, ως πατέρας, το θέμα για εμένα είναι να κάνω τον κόσμο καλύτερο»,

Ο πρίγκιπας Harry έκανε όλες τις παραπάνω δηλώσεις, όπως προαναφέρθηκε, κατά τη διάρκεια της συζήτησής του με τον Hutchinson, στα πλαίσια της εκδήλωσης του GQ. Ο ίδιος είναι ένας μαύρος personal trainer στο Λονδίνο, που έγινε «διάσημος» τον Ιούλιο, όταν κατά τη διάρκεια παράλληλων συγκεντρώσεων υπέρ και κατά του κινήματος Black Lives Matter, έσωσε έναν ακροδεξιό από το οργισμένο πλήθος. Ο Δούκας του Sussex είπε πως αποτελεί λαμπερό παράδειγμα του πώς πρέπει να ενεργεί κάθε άνθρωπος. «Έκανες αυτό που ήταν απαραίτητο και έσωσες μια ζωή»!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.