CELEBRITIES

H Penelope Cruz θα πρωταγωνιστήσει στη νέα ταινία του Pedro Almodóvar για τη μητρότητα


Σύρμα Κιουπελόγλου

5 Φεβρουαρίου 2021

H Penelope Cruz θα πρωταγωνιστήσει στη νέα ταινία του Pedro Almodóvar για τη μητρότητα

Ο Pedro Almodóvar ετοιμάζει την καινούργια του ταινία, με τίτλο «Madres paralelas» (Parallel Mothers). Ο παγκοσμίου φήμη Ισπανός σκηνοθέτης επέλεξε να συνεργαστεί και σε αυτό το project με την Penelope Cruz. H συμμετοχή της είχε ανακοινωθεί ήδη από το καλοκαίρι όταν έγιναν οι πρώτες ανακοινώσεις για την ταινία, αλλά τίποτα δεν ήταν επίσημο μέχρι τώρα. Όπως ανακοινώθηκε από την εταιρεία παραγωγής των αδελφών Almodóvar  «El Deseo», η συμφωνία έκλεισε και τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν στα τέλη Μαρτίου.

Ο Almodóvar είχε το «Madres paralelas» στο μυαλό του εδώ και πολύ καιρό, αλλά στη διάρκεια του lockdown και της κρίσης COVID-19 της Ισπανίας, κατάφερε να επικεντρωθεί και να τελειώσει το σενάριο, το οποίο αναφέρεται σε δύο μητέρες που γεννούν την ίδια μέρα. Η ταινία ακολουθεί τις παράλληλες ζωές τους τα πρώτα δύο χρόνια της ζωής των παιδιών τους.

Από το 1988 και την υποψηφιότητα για Oscar για τις «Γυναίκες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης», που σηματοδότησε το άνοιγμα σε ένα διεθνές κοινό, άμεσα ή έμμεσα ο σκηνοθέτης έχει θέσει στο επίκεντρο των αφηγήσεων του τη μητρότητα, με την πιο αυτοβιογραφική να του έχει χαρίσει άλλη μία υποψηφιότητα για Oscar το 2020. Στην ταινία «Pain and Glory» πολλές από τις σκηνές που παρακολουθούμε είναι εμπνευσμένες από τη δική του σχέση με τη μητέρα του.

«Με το "Madres paralelas" επιστρέφω στο γυναικείο σύμπαν, στη μητρότητα, στην οικογένεια. Μιλώ για τη σημασία των προγόνων και των απογόνων. Η αναπόφευκτη παρουσία της μνήμης. Υπάρχουν πολλές μητέρες στη φιλμογραφία μου, αυτές που είναι μέρος αυτής της ιστορίας είναι πολύ διαφορετικές», δήλωσε ο Almodóvar στην ανακοίνωση του cast.

Ανάμεσα στους ηθοποιούς που θα απαρτίζουν την ταινία που φιλοδοξεί να είναι ένα έντονο δράμα, θα είναι εκτός από την Cruz, η βραβευμένη με San Sebastián καλύτερης ηθοποιού Aitana Sánchez Gijón και η νέα ηθοποιός Milena Smit. Οι γυναίκες αυτές θα παίξουν τους ρόλους των τριών μητέρων του έργου, ενώ θα έχουν στο πλευρό τους στον κεντρικό ανδρικό χαρακτήρα τον Israel Elejalde. Τέλος, το cast ολοκληρώνουν οι δύο αγαπημένες και επί χρόνια συνεργάτιδες του Pedro Almodóvar, η Julieta Serrano και η iconic Rossy de Palma.

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.