CELEBRITIES

Kobe Bryant: Το τραγικό δυστύχημά προήλθε από «λάθος του πιλότου»


The Jennettes

10 Φεβρουαρίου 2021

Kobe Bryant: Το τραγικό δυστύχημά προήλθε από «λάθος του πιλότου»

Tο Συμβούλιο Ασφαλείας των Μεταφορών των ΗΠΑ αποδίδει σε απώλεια προσανατολισμού του πιλότου του ελικοπτέρου, λόγω νεφών και ομίχλης, το τραγικό δυστύχημα που συνέβη τον περσινό Ιανουάριο και στοίχισε τη ζωή του πρώην αστέρα του NBA, της κόρης του, Gianna, κι άλλων επτά ατόμων. 

Ο πιλότος του ελικοπτέρου που επιβιβαζόταν ο θρύλος του μπάσκετ Kobe Bryant, παραμέρισε τα όρια των κακών καιρικών συνθηκών και τελικά εγκατέλειψε την εκπαίδευσή του καθώς αποποσανατολίστηκε στα σύννεφα και έπεσε στην πλαγιά ενός λόφου της Νότιας Καλιφόρνιας πέρυσι, ανέφεραν οι ερευνητές την Τρίτη.

Οι ερευνητές του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών περιέγραψαν το ατύχημα ως «αποτρέψιμο», ενώ το διοικητικό συμβούλιο απέδωσε επίσημα την συντριβή της 26ης Ιανουαρίου 2020 που σκότωσε τον Bryant και τους άλλους 8 επιβαίνοντες, στην απόφαση του πιλότου να συνεχίσει την πτήση παρά τις κακές καιρικές συνθήκες.

Κατά τη διάρκεια της πτήσης, ο πιλότος του αεροσκάφους, Zobayan, είπε στους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας ότι το ελικόπτερο ανέβηκε από βαρύ σύννεφο όταν πραγματικά κατέβαινε.

«Αυτός ο ελιγμός είναι συνεπής με τον πιλότο που αντιμετωπίζει χωρικό αποπροσανατολισμό σε περιορισμένες συνθήκες ορατότητας», δήλωσε ο πρόεδρος του NTSB, Robert Sumwalt.

«Μιλάμε για χωρικό αποπροσανατολισμό όπου κυριολεκτικά ο πιλότος μπορεί να μην ξεχωρίζει το πάνω ή το κάτω, είτε αν αυτός κλίνει αριστερά είτε δεξιά».

Το NTSB πρόσθεσε ότι η «ανεπαρκής επανεξέταση και εποπτεία» των διαδικασιών διαχείρισης της ασφάλειας από την εταιρεία ναύλωσης ελικοπτέρων, Island Express, μπορεί επίσης να συνέβαλε στη συντριβή, ωστόσο, το διοικητικό συμβούλιο δεν διαπίστωσε ότι το αεροσκάφος αντιμετώπισε μηχανικά προβλήματα.

Οι ερευνητές επέκριναν επίσης τον Zobayan ότι έβαλε το ελικόπτερο στα αριστερά, αντί να φέρει το αεροσκάφος ευθεία προς τα πάνω ενώ προσπαθούσε να ξεφύγει από τις κακές καιρικές συνθήκες, καθώς και η στενή σχέση μεταξύ του Bryant και του Zobayan μπορεί να ανάγκασε τον πιλότο να πετάξει ακόμη και σε μη ασφαλείς συνθήκες.


Ο θρύλος του ΝΒΑ, Bryant, 41 ετών, ταξίδευε σε ένα τουρνουά μπάσκετ για νέους με την 13χρονη κόρη του, Gianna, δύο από τους συμπαίκτες της και αρκετούς άλλους φίλους.

Η μοιραία συντριβή προκάλεσε μια παγκόσμια έκρηξη υποστήριξης για το αστέρι του ΝΒΑ και την οικογένειά του, καθώς και μια σειρά αγωγών, τόσο από την σύζυγο του Kobe Bryant, Vanessa, όσο και από τις οικογένειες των λοιπών ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους.

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.