CELEBRITIES

Πρίγκιπας William: «Απογοητευμένος» με τον πρίγκιπα Harry μετά την απάντησή του στη βασίλισσα


The Jennettes

22 Φεβρουαρίου 2021

Πρίγκιπας William: «Απογοητευμένος» με τον πρίγκιπα Harry μετά την απάντησή του στη βασίλισσα

Ο πρίγκιπας William φέρεται να είναι δυσαρεστημένος με τον τρόπο που ο αδελφός του, πρίγκιπας Harry, ανταποκρίθηκε στην ανακοίνωση της Βασίλισσας Ελισάβετ ότι εκείνος και η σύζυγός του, Meghan Markle, έχουν επίσημα παραιτηθεί από τους βασιλικούς ρόλους τους.

Ο Δούκας του Cambridge, 38 ετών, «είναι πραγματικά λυπημένος και σοκαρισμένος» με τη συμπεριφορά του αδερφού του, σύμφωνα με όσα ανέφερε το The Sunday Times.

Μια δήλωση που εκδόθηκε την Παρασκευή από τα Ανάκτορα του Buckingham επιβεβαίωσε ότι ο Harry και η Meghan δεν θα επιστρέψουν στις βασιλικές δουλειές τους.

Η ανακοίνωση ήρθε λίγο μετά από έναν χρόνο αφότου ο Δούκας και η Δούκισσα του Sussex μοιράστηκαν για πρώτη φορά τα σχέδιά τους να παραιτηθούν, η οποία ήρθε με μια περίοδο αναθεώρησης ενός έτους.

Στο πλαίσιο της παραίτησης, δεν θα διατηρούν πλέον τους τίτλους τους σύμφωνα με τα έθιμα, (τη βασιλική τους συμμετοχή σε πολλές φιλανθρωπικές οργανώσεις του Ηνωμένου Βασιλείου).

«Μετά από συνομιλίες με τον Δούκα, η βασίλισσα έγραψε, επιβεβαιώνοντας ότι με την απομάκρυνση από το έργο της Βασιλικής Οικογένειας δεν είναι δυνατόν να συνεχιστούν οι ευθύνες και τα καθήκοντα που συνοδεύουν μια ζωή δημόσιας υπηρεσίας», ανέφερε η δήλωση του παλατιού.

Σε απάντηση, ο Harry και η Meghan «αντεπιτέθηκαν» με μια δήλωση που αναφέρθηκε επισήμως στη βασίλισσα: «Μπορούμε όλοι να ζήσουμε μια ζωή υπηρεσίας. Η υπηρεσία είναι καθολική».

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Sunday Times, πηγές κοντά στον William ανέφεραν ότι «είναι πολύ αναστατωμένος με αυτό που έχει συμβεί» και διαπίστωσε ότι η συμπεριφορά του Harry και της Meghan ήταν «προσβλητική και ασεβής».

«Δεν απαντάς στη βασίλισσα. Δεν έχει ξαναγίνει», πρόσθεσε μια άλλη πηγή των Sunday Times.

Φίλοι των δύο αδελφών δήλωσαν επίσης στην εφημερίδα ότι ακόμη και μετά τις τελευταίες εξελίξεις, εξακολουθούν να πιστεύουν ότι είναι ανοιχτοί στην επούλωση της σπασμένης σχέσης τους.

«Είναι ακόμα νωρίς», είπε ένας φίλος του William στο The Sunday Times. «Είναι πολύ αναστατωμένος από αυτό που έχει συμβεί, αν και απολύτως σίγουρος ότι η σχέση του με τον Harry θα επουλωθεί με τον καιρό».

Στην απάντηση στη δήλωση της βασίλισσας, το γραφείο του Harry και της Meghan είπε επίσης ότι το ζευγάρι «παραμένει αφοσιωμένο στο καθήκον και την υπηρεσία του στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε όλο τον κόσμο, και έχει προσφέρει τη συνεχή υποστήριξή τους στις οργανώσεις που έχουν εκπροσωπήσει ανεξάρτητα από τον επίσημο ρόλο».

Στο πλαίσιο της παραίτησης, ο Harry θα χάσει επίσης τους επίτιμους στρατιωτικούς ρόλους του, οι οποίοι στη συνέχεια θα αναδιανεμηθούν «μεταξύ των εργαζομένων μελών της Βασιλικής Οικογένειας».

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.