CELEBRITIES

Amanda Gorman: Η νεαρή ποιήτρια αποκάλυψε ότι έπεσε θύμα ρατσισμού


The Jennettes

7 Μαρτίου 2021

Amanda Gorman: Η νεαρή ποιήτρια αποκάλυψε ότι έπεσε θύμα ρατσισμού

Η Amanda Gorman, η νεαρή ποιήτρια που απήγγειλε το ποίημα της «The Hill We Climb» στην τελετή Ορκωμοσίας του Προέδρου των Η.Π.Α. Joe Biden στις 21 Ιανουαρίου, έγινε πρόσφατα δέκτης ρατσιστικής αντιμετώπισης από έναν φρουρό ασφαλείας. 

Όπως η ίδια έκανε γνωστό μέσα από ανάρτηση στο προσωπικό λογαριασμό της στο Instagram, ένας φρουρός ασφαλείας την παρακολούθησε καθώς γύριζε σπίτι της και απαίτησε να μάθει αν έμενε εκεί γιατί του φαινόταν ύποπτη. «Έδειξα τα κλειδιά μου και μπήκα στο κτήριο μου. Έφυγε, χωρίς συγγνώμη», έγραψε η Gorman και πρόσθεσε «Αυτή είναι η πραγματικότητα των μαύρων κοριτσιών: Μια μέρα θα σας αποκαλούν είδωλο και την επόμενη μέρα, μία απειλή».

Η συνάντηση με τον φρουρό ασφαλείας που περιγράφει η Amanda Gorman μάς υπενθυμίζει την αστυνομική βία και επιθετικότητα εναντίον των μαύρων Αμερικανών, των οποίων οι θάνατοι έχουν προκαλέσει εθνικά κινήματα, συμπεριλαμβανομένου του #BlackLivesMatter.

Σε ένα μεταγενέστερο tweet, η 22χρονη ποιήτρια έγραψε: «Κατά μία έννοια είχε δίκιο. ΕΙΜΑΙ ΑΠΕΙΛΗ: απειλή για την αδικία, την ανισότητα, την άγνοια. Όποιος λέει την αλήθεια και περπατά με ελπίδα είναι ένας προφανής και θανατηφόρος κίνδυνος για τις υπάρχουσες δυνάμεις. Είμαι μία απειλή και περήφανη γι’αυτό».
 

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.