UPDATE #NOW

Το ρεκόρ της γηραιότερης λαμπαδηδρόμου των Ολυμπιακών Αγώνων θα σπάσει φέτος η 118 ετών Kane Tanaka από την Ιαπωνία


The Jennettes

7 Μαρτίου 2021

Το ρεκόρ της γηραιότερης λαμπαδηδρόμου των Ολυμπιακών Αγώνων θα σπάσει φέτος η 118 ετών Kane Tanaka από την Ιαπωνία

Το ρεκόρ της γηραιότερης λαμπαδηδρόμου των Ολυμπιακών Αγώνων θα σπάσει φέτος η Ιαπωνία. Η 118 χρόνων Kane Tanaka, που έχει επιβιώσει από δύο πανδημίες, έχει κερδίσει δύο φορές την μάχη με τον καρκίνο και λατρεύει τα ανθρακούχα ποτά, θα μεταφέρει αυτόν τον Μάιο την φλόγα από το Shime στην πατρίδα της την Fukuoka.

Αν και για το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής των περίπου 100 μέτρων που θα ακολουθήσει, θα βρίσκεται σε αμαξίδιο, το οποίο θα σπρώχνουν οι συγγενείς της, η υπεραιωνόβια Tanaka έχει αποφασίσει να κάνει τα τελευταία βήματα, περπατώντας και να περάσει μόνη της την φλόγα στον επόμενο δρομέα. Για τον σκοπό αυτό έχει πάρει μάλιστα ένα καινούργιο ζευγάρι αθλητικά παπούτσια, δώρο της οικογένειας της για τα γενέθλια της. 

Η οικογένεια της δήλωσε ότι δεν έχει κάνει κάποια προπόνηση, αλλά είναι ενθουσιασμένη που θα συμμετέχει στους Ολυμπιακούς. Ο δισέγγονος της Eiji Tanaka, ο οποίος σήμερα διανύει την δεκαετία των 60, είπε στο CNN: «Είναι υπέροχο που έφτασε σε αυτήν την ηλικία και μπορεί ακόμα να διατηρήσει έναν ενεργό τρόπο ζωής. Θέλουμε όλοι να το δουν αυτό, να αισθανθούν εμπνευσμένοι και να μην πιστεύουν ότι η ηλικία είναι εμπόδιο».

Οι προηγούμενοι κάτοχοι του ρεκόρ του γηραιότερου λαμπαδηδρόμου των Ολυμπιακών Αγώνων είναι η Aida Gemanque από την Βραζιλία, η οποία άναψε την φλόγα στους θερινούς αγώνες του Ρίο το 2016 σε ηλικία 106 ετών και ο πρώην αθλητής του πινγκ-πονγκ Alexander Kaptarenko, ο οποίος μετέφερε την φλόγα στους χειμερινούς αγώνες του Σότσι το 2014 σε ηλικία 101 ετών. 

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr