CELEBRITIES

Nicola Coughlan : Η πρωταγωνίστρια του «Bridgerton» ζητά περισσότερους πολύπλοκους γυναικείους ρόλους


The Jennettes

8 Μαρτίου 2021

Nicola Coughlan : Η πρωταγωνίστρια του «Bridgerton» ζητά περισσότερους πολύπλοκους γυναικείους ρόλους

Η ηθοποιός της σειράς «Bridgerton», Nicola Coughlan, η οποία πρωταγωνιστεί στο δημοφιλές δράμα περιόδου του Netflix και στο «Derry Girls», ελπίζει να δει πιο περίπλοκους γυναικείους ρόλους στην τηλεόραση και τις ταινίες.

Σε μια ανοιχτή επιστολή της στη «The Guardian», η Coughlan μίλησε για μερικές από τις αγαπημένες της εκπομπές καθώς μεγάλωνε και αναρωτήθηκε, «Πού είναι οι βρώμικες γυναίκες; Οι δυνατές γυναίκες, αυτές που ήταν τελείως ηλίθιες;».

Ανατρέχοντας στην ώρα που έλαβε το σενάριο για το «Derry Girls», η Ιρλανδή σταρ είπε ότι ένιωσε σαν να της έδιναν το ιερό δισκοπότηρο. Η Erin, η Orla, η Michelle και η Clare (ο ρόλος της) ήταν οι γυναικείοι χαρακτήρες που περίμενε: σωστά αστείοι, ενοχλητικοί, μερικές φορές όχι ευχάριστοι.

«Η τηλεόραση επιτρέπει, ακόμη και επικεντρώνεται, σε βαθιά ελάττωμα των ανδρικών χαρακτήρων, πολύ περισσότερο από ότι των γυναικείων», έγραψε η ηθοποιός. «Αυτό με έκανε να αναρωτιέμαι πόσες πολύπλοκες γυναίκες έχουν καταργηθεί ή αφαιρεθεί από τις οθόνες μας, με το σκεπτικό ότι οι γυναίκες πρέπει να είναι ευχάριστες πάνω από οτιδήποτε άλλο».

Όταν η σειρά «Derry Girls βγήκε το 2018, έγινε γρήγορα η πιο επιτυχημένη κωμωδία των τελευταίων 13 ετών του Channel 4, αποδεικνύοντας ότι υπήρχε πείνα για ιστορίες με γυναίκες και κορίτσια. Όπως είπε η Coughlin, «Οι γυναίκες μπόρεσαν να δουν τους εαυτούς τους σε αυτούς τους χαρακτήρες.».

Στο Bridgerton, μεγάλο μέρος της πλοκής επικεντρώνεται σε μία ρομαντική ιστορία, αλλά η φιλία της Coughlin ως Penelope Featherington με τον χαρακτήρα της Claudia Jessie, την Eloise Bridgerton, ήταν εξίσου σημαντική.

«Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, συναντήσαμε τη Julia Quinn, συγγραφέα των βιβλίων στα οποία βασίζεται το Bridgerton. Μας εξήγησε ότι, ναι, τα βιβλία της ήταν ιστορίες αγάπης, αλλά η πιο ρομαντική ιστορία από μια άποψη, ήταν η φιλία μεταξύ της Penelope και της Eloise. Έχουν γραφτεί ως αληθινά ανθρώπινα όντα, όχι ως αντίγραφα αυτού που νομίζουμε ότι ήταν μια γυναίκα της εποχής.».

Η Coughlan πρόσθεσε ότι οι καλύτερες στιγμές στα γυρίσματα του «Derry Girls» και του «Bridgerton» ήταν όταν οι νέες γυναίκες είχαν τη δυνατότητα να είναι απογοητευτικά ο εαυτός τους, χωρίς να ανησυχούν ποτέ ότι μπορεί να μην είναι ελκυστικές.

«Εγώ, για πρώτη φορά, είμαι ενθουσιασμένη για όλες τις δύσκολες, λαμπρές, πολύπλοκες γυναίκες που δεν έχουν ακόμη έρθει στις οθόνες μας. Long may the sisterhood reign over us!», έγραψε.

Τέλος, ανέφερε τις γυναικείες φιλίες της μικρής οθόνης που την κάνουν χαρούμενη συμπεριλαμβανομένων των Fleabag και Claire στο «Fleabag», των Arabella και Terry στο «I May Destroy You», των Abbi και Ilana στο «Broad City», των Leslie και Anne στο «Parks and Recreation», των Rue και Jules στο «Euphoria» και των Candy και Lulu στο «Pose».
 

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr

 

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.