CELEBRITIES

Zayn Malik: Κατηγορεί τα βραβεία Grammy για δωροδοκία


The Jennettes

11 Μαρτίου 2021

gigi-hadid-zayn-malik-vogue-08-1.jpg

Ο Zayn Malik κατέστησε σαφές ότι έχει σοβαρά παράπονα από την Recording Academy, κατηγορώντας τα βραβεία Grammy για δωροδοκία.

Την Τρίτη, ο pop star έκανε ένα tweet το οποίο έγραφε, «Γ**** τα Grammys και όποιον σχετίζεται με αυτά. Αν δεν δίνετε τα χέρια σας και στέλνετε δώρα, δεν τίθεται ζήτημα υποψηφιότητας. Τον επόμενο χρόνο θα σας στείλω ένα καλάθι με γλυκίσματα.».

Αυτή η ισχυρή αντίδραση έρχεται λίγο πριν από την τελετή απονομής της Κυριακής και περίπου τρεις μήνες μετά την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων των Grammy του 2021. Το παράπονο του Malik εξέπληξε ιδιαίτερα τους θαυμαστές του, καθώς το τελευταίο του άλμπουμ, «Nobody Is Listening», δεν ήταν καν έτοιμο, καθώς κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο, πέντε μήνες μετά το κλείσιμο του παραθύρου επιλογής των υποψηφιοτήτων.

Το πρώην μέλος των One Direction επέστρεψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λίγες ώρες αργότερα για να διευκρινίσει ότι η δήλωσή του δεν αφορούσε συγκεκριμένα το δικό του άλμπουμ, αλλά γενικά το ζήτημά που έχει με τα Grammys στο σύνολό τους και το πως αντιμετωπίζουν τους καλλιτέχνες. 

«Το tweet που έκανα δεν ήταν προσωπικό ή σχετικά με την επιλογή των φετινών υποψηφιοτήτων, αλλά αφορούσε την ανάγκη συμπερίληψης και την έλλειψη διαφάνειας της διαδικασίας υποψηφιοτήτων, αλλά και του χώρου που δημιουργείται ώστε η ευνοιοκρατία, ο ρατσισμός και η πολιτική δικτύωση να επηρεάζουν τη διαδικασία ψηφοφορίας», εξήγησε ο Malik. 

Ο Zayn Malik δεν είναι ο μόνος μουσικός που έκανε δημόσια κριτική για το βραβεία φέτος, καθώς οι The Weeknd, Drake και Halsey έχουν επίσης μιλήσει στο παρελθόν για την αδικία της διαδικασίας υποψηφιοτήτων. 

Σε μια συνέντευξη με το «Billboard» τον Ιανουάριο, ο The Weeknd μίλησε για τις φετινές υποψηφιότητες για Grammy, «με χτύπησαν από το πουθενά ... ένιωσα πράγματα. Δεν ξέρω αν ήταν θλίψη ή θυμός. Νομίζω ότι ήταν απλώς σύγχυση. Ήθελα απλώς απαντήσεις. Κάναμε τα πάντα σωστά, νομίζω. Δεν είμαι φαντασμένος. Δεν είμαι αλαζόνας. Ο κόσμος μου είπε ότι θα είμαι υποψήφιος. Ο κόσμος μου είπε πως αυτή είναι η χρονιά μου. Ήμασταν όλοι πολύ μπερδεμένοι. Έχω τρία Grammys, που προφανώς τώρα δεν σημαίνουν τίποτα για μένα.». 

Αυτή την εβδομάδα, η επιτυχία του pop star «Blinding Lights» έγινε το πρώτο τραγούδι που πέρασε ένα ολόκληρο έτος στο Top 10 του Billboard.

Ο Harvey Mason Jr., Πρόεδρος της Recording Academy και προσωρινός Πρόεδρος / Διευθύνων Σύμβουλος της Interim είχε δηλώσει τότε στο «People», «Καταλαβαίνουμε ότι ο The Weeknd είναι απογοητευμένος που δεν είναι υποψήφιος. Δυστυχώς, κάθε χρόνο, υπάρχουν λιγότερες υποψηφιότητες από τον αριθμό των άξιων καλλιτεχνών. Όμως, ως το μοναδικό μουσικό βραβείο, θα συνεχίσουμε να αναγνωρίζουμε και να γιορτάζουμε την αριστεία στη μουσική, ενώ παράλληλα φωτίζουμε τους πολλούς καταπληκτικούς καλλιτέχνες που απαρτίζουν την παγκόσμια κοινότητά μας.» 

Όσον αφορά τις δηλώσεις του Malik, τα βραβεία δεν έχουν απαντήσει ακόμα. 

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.