CELEBRITIES

Kamala Harris: Η ιστορική ομιλία της στον ΟΗΕ για τη θέση των γυναικών


The Jennettes

19 Μαρτίου 2021

Kamala Harris: Η ιστορική ομιλία της στον ΟΗΕ για τη θέση των γυναικών

Η Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Kamala Harris μίλησε την Τρίτη στην 65η σύνοδο της Επιτροπής του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών αντιπροσωπεύοντας την κυβέρνηση Biden. Η δήλωση της «Η θέση των γυναικών είναι η θέση της δημοκρατίας. Από την πλευρά μας, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα εργαστούν για τη βελτίωση και των δύο.» χαρακτηρίστηκε ως ιστορική. 

Η ομιλία της στη δεύτερη μεγαλύτερη ετήσια εκδήλωση του ΟΗΕ προ-ηχογραφήθηκε επειδή η ίδια βρίσκεται σε περιοδεία στο Las Vegas, Los Angeles και σε άλλες πόλεις για να ενθαρρύνει τους Αμερικανούς να εμβολιαστούν ενάντια στη COVID-19.

Η Harris μίλησε για την οπισθοδρόμηση που βιώνουμε όσον αφορά τα δικαιώματα των γυναικών και την αύξηση της βίας κατά των γυναικών κατά τη διάρκεια της πανδημίας, τονίζοντας τον αντίκτυπό τους στη συνολική υγεία ενός πολιτικού συστήματος ενός έθνους.

«Όταν οι γυναίκες αντιμετωπίζουν εμπόδια στην απόκτηση ποιοτικής υγειονομικής περίθαλψης, όταν οι γυναίκες αντιμετωπίζουν ανασφάλεια για την τροφή, όταν οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να ζουν σε συνθήκες φτώχειας, και συνεπώς επηρεάζονται δυσανάλογα από την κλιματική αλλαγή, είναι πιο ευάλωτες στη βία που βασίζεται στο φύλο και συνεπώς επηρεάζονται δυσανάλογα από τη σύγκρουση, είναι επίσης πιο δύσκολο για τις γυναίκες να συμμετέχουν πλήρως στη λήψη αποφάσεων. Αυτό, φυσικά, με τη σειρά του, καθιστά πολύ πιο δύσκολη την ανάπτυξη των δημοκρατιών.», ανέφερε χαρακτηριστικά στον λόγο της. 

Στη συνέχεια εξέφρασε και μια αίσθηση αισιοδοξίας για το μέλλον, «Οι γυναίκες στις Ηνωμένες Πολιτείες ηγούνται των τοπικών, πολιτειακών και εθνικών κυβερνήσεων μας, λαμβάνουν σημαντικές αποφάσεις σχετικά με την ασφάλεια του έθνους μας και οδηγούν σε σημαντική ανάπτυξη της οικονομίας μας. Αυτά είναι σημάδια προόδου. Αυτά είναι σημάδια δύναμης.».

Η ομιλία της Αντιπροέδρου στον ΟΗΕ ήταν ιστορική, σηματοδοτώντας τρεις διαφορετικές πρωτιές. Είναι η πρώτη αξιωματούχος του Λευκού Οίκου της κυβέρνησης του Biden που απευθύνεται στον ΟΗΕ. Eίναι η πιο υψηλόβαθμη κυβερνητική αξιωματούχος των ΗΠΑ που έχει μιλήσει ποτέ στην συγκεκριμένη εκδήλωση και είναι η πρώτη γυναίκα Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ που μίλησε ποτέ στα Ηνωμένα Έθνη, δήλωσε η Olivia Dalton, εκπρόσωπος της αποστολής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ. 

Το γεγονός ότι η Harris αποφάσισε να μιλήσει στη σύνοδο αυτή είναι ένας ξεκάθαρος τρόπος για να αποδείξει τη νέα θέση των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, όσον αφορά τα δικαιώματα των γυναικών. 

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.