CELEBRITIES

Πρίγκιπας Φίλιππος-Diana: Προσωπικά γράμματα αποκαλύπτουν την άγνωστη και ιδιαίτερη σχέση μεταξύ τους


The Jennettes

14 Απριλίου 2021

Πρίγκιπας Φίλιππος-Diana: Προσωπικά γράμματα αποκαλύπτουν την άγνωστη και ιδιαίτερη σχέση μεταξύ τους
Ο Δούκας του Εδιμβούργου είχε μια τρυφερή σχέση με την νύφη του Diana και προσπάθησε να την κάνει να νιώσει ευπρόσδεκτη στη Βασιλική Οικογένεια, όπως αποκαλύπτουν γράμματα μεταξύ τους.

Ο Δούκας του Εδιμβούργου είχε μια τρυφερή σχέση με την νύφη του Diana και προσπάθησε να την κάνει να νιώσει ευπρόσδεκτη στη Βασιλική Οικογένεια, όπως αποκαλύπτουν γράμματα μεταξύ τους.

Έχοντας εισέλθει με γάμο στη βασιλική οικογένεια το 1947, ο Φίλιππος, ο οποίος πέθανε την Παρασκευή σε ηλικία 99 ετών, μπορούσε να καταλάβει τις δυσκολίες του να είσαι «ξένος» στην πιο διάσημη οικογένεια του κόσμου.

Ήταν «αρχικά γοητευμένος» από την όμορφη, διασκεδαστική πριγκίπισσα καθώς εκείνη αγωνίστηκε να προσαρμοστεί στη νέα της θέση στη ζωή.

«Όταν η Diana βρήκε τους περιορισμούς της βασιλικής ζωής δύσκολους, ήταν ο Φίλιππος που την βοήθησε», γράφει η βασιλική συγγραφέας Ingrid Seward στο νέο της βιβλίο «Prince Philip Revealed».

«Μόλις παντρεύτηκε, δεν κάθισε ποτέ δίπλα στον σύζυγό της. Πάντα καθόταν δίπλα στον Φίλιππο στα δείπνα μαύρης γραβάτας και τη φρόντιζε». «Η Diana θεωρούσε τα γεύματα Balmoral ως μια τεράστια πίεση και την ατμόσφαιρα αποπνικτική», συνεχίζει η Seward.

Αυτός ο δεσμός συνεχίστηκε μετά τη δημοσίευση του βιβλίου Diana: The True Story του Andrew Morton για το 1992, το οποίο αποκάλυψε την πλήρη έκταση των δυσκολιών της Diana κατά την κατάρρευση του γάμου της με τον πρίγκιπα Κάρολο.

Μετά τη δημοσίευση του βιβλίου, η Βασίλισσα και ο Φίλιππος διοργάνωσαν μια οικογενειακή συνάντηση με τον Κάρολο και την Diana στο ιδιωτικό καθιστικό τους στο Κάστρο του Windsor - μια στιγμή που καταγράφηκε στην τέταρτη σεζόν του επιτυχημένου δράματος του Netflix, The Crown.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο Φίλιππος ζήτησε από τον Κάρολο και τη Diana να «προσπαθήσουν να σκεφτούν τα παιδιά τους, τη μοναρχία και τη χώρα αντί για τα προσωπικά τους δεινά», λέει η Seward.

Τα γράμματα μεταξύ τους δείχνουν την πατρική σχέση μεταξύ τους

Μακριά από τα μάτια του κόσμου, ο Δούκας του Εδιμβούργου υιοθέτησε επίσης ιδιωτικά μια πολύ πιο ήπια προσέγγιση και άρχισε να γράφει επιστολές προς την Diana, με την ελπίδα ότι θα μπορούσε κάπως να την επηρεάσει.

jenny.gr

«Προσπάθησε να την κάνει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του γάμου της, εξηγώντας ότι ήξερε από πρώτο χέρι τις δυσκολίες του γάμου με τη βασιλική οικογένεια», λέει η Seward.

Ο Φίλιππος υπέγραφε τα γράμματα ως «Pa» (χαϊδευτικό του «μπαμπάς») και σύμπασχε με τη δυστυχία της Diana, ενώ έφτασε ακόμη και στο σημείο να πει ότι ο Κάρολος «ήταν ανόητος να διακινδυνεύσει τα πάντα με την Camilla».

«Ποτέ δεν το φανταστήκαμε ότι μπορεί να σε αφήσει για αυτήν. Δεν μπορώ να σκεφτώ κανέναν που θα σε άφηνε για την Camilla», πρόσθεσε σε μία από τις σημειώσεις. «Μια τέτοια προοπτική δεν μπήκε ποτέ στο μυαλό μας».

jenny.gr

Σε ένα άλλο γράμμα, ο Φίλιππος προσφέρθηκε να κάνει τα πάντα για να σώσει το γάμο τους.

«Εάν προσκληθώ, θα κάνω το καλύτερο δυνατό για να βοηθήσω εσένα και τον Κάρολο στο μέγιστο της δυνατότητάς μου. Αλλά είμαι αρκετά έτοιμος να παραδεχτώ ότι δεν έχω ταλέντο ως σύμβουλος γάμου», έγραψε.

«Αγαπητέ "Pa", με άγγιξε ιδιαίτερα η πιο πρόσφατη επιστολή σου, η οποία μου απέδειξε, αν δεν το ήξερα ήδη, ότι πραγματικά νοιάζεσαι», έγραψε η Diana σε απάντηση. «Είσαι πολύ μετριόφρων για τις δεξιότητες καθοδήγησης του γάμου σου και διαφωνώ μαζί σου!».

Η Diana είπε επίσης ότι εκτίμησε την «μεγάλη κατανόηση και τακτική» του πεθερού της και υπέγραφε όλες τις επιστολές της στον Δούκα με λόγια στοργής όπως «με την μεγαλύτερη μου αγάπη».

jenny.gr

Η κατάρρευση της σχέσης τους

Δυστυχώς, τα γράμματα απέτυχαν να θεραπεύσουν το τεράστιο ρήγμα στο γάμο της Diana. Με την πάροδο του χρόνου ο δεσμός μεταξύ των δύο κατέρρευσε τόσο σταθερά όσο η σχέση της με τον Πρίγκιπα Κάρολο, κυρίως επειδή ο Φίλιππος είπε στην πριγκίπισσα ότι έκανε λάθος να έχει τις δικές της εξωσυζυγικές σχέσεις.

«Ο Φίλιππος συνειδητοποίησε ότι η συμπεριφορά της Diana είχε αρνητικές επιπτώσεις στη μοναρχία», προσθέτει η Seward.

Η Diana άρχισε να αντιπαθεί τον Πρίγκιπα Φίλιππο καθώς «τον βρήκε αδύνατο να αντιμετωπίσει» και ως πεθερός ήταν πολύ «επικριτικός».

Παρ 'όλα αυτά, η Diana εκτίμησε τουλάχιστον το κίνητρο πίσω από τις επιστολές του Φιλίππου καθώς ο γάμος της διαλύθηκε το 1992. Έντεκα από τα γράμματα αποκαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια της έρευνας 2007/2008 για τους τραγικούς θανάτους της Diana και του Dodi Fayed τον Αύγουστο του 1997.

Δείτε ακόμη:

Diana: Η πριγκίπισσα που ανέδειξε το natural makeup look 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.