CELEBRITIES

Kamala Harris-Nancy Pelosi: Δύο γυναίκες πίσω από τον Πρόεδρο για πρώτη φορά στην ιστορία των ΗΠΑ


Εύα Κονδύλη

29 Απριλίου 2021

Kamala Harris-Nancy Pelosi: Δύο γυναίκες πίσω από τον Πρόεδρο για πρώτη φορά στην ιστορία των ΗΠΑ
Η Αντιπρόεδρος Kamala Harris και η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Nancy Pelosi χαιρέτησαν η μία την άλλη με ένα χτύπημα στον αγκώνα την Τετάρτη το βράδυ καθώς έγραφαν ιστορία, πριν ο Πρόεδρος Joe Biden ξεκινήσει την πρώτη κοινή του ομιλία στο Κογκρέσο.

Ο Πρόεδρος της Αμερικής, Joe Biden, αναγνώρισε την ιστορική στιγμή πριν δώσει την κοινή του ομιλία στο Κογκρέσο.

Η Αντιπρόεδρος Kamala Harris και η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Nancy Pelosi  χαιρέτησαν η μια την άλλη με ένα χτύπημα στον αγκώνα την Τετάρτη το βράδυ καθώς έγραφαν ιστορία, πριν ο Πρόεδρος Joe Biden ξεκινήσει την πρώτη κοινή του ομιλία στο Κογκρέσο.

Η ομιλία, στην οποία ένας πρόεδρος πλαισιώθηκε από δύο γυναίκες στο βήμα για πρώτη φορά, άνοιξε με τον 78χρονο Biden, να αναγνωρίζει αυτήν την στιγμή.

«Κυρία Πρόεδρε της Βουλής. Κυρία Αντιπρόεδρε. Κανένας Πρόεδρος δεν έχει πει ποτέ αυτά τα λόγια από αυτό το βάθρο. Και τώρα ήρθε η ώρα», είπε. Είναι κάτι που δεν είχε συμβεί ποτέ πριν στα περίπου 245 χρόνια της ιστορίας των ΗΠΑ.

Η Pelosi, 81, συμφώνησε, όταν εμφανίστηκε στο MSNBC νωρίτερα την Τετάρτη: «Είναι πολύ συναρπαστικό. Και είναι υπέροχο να γράφεις ιστορία. Ήρθε ο καιρός», δήλωσε. «Έγραψα ιστορία όταν ήμουν η πρώτη Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων που στάθηκε πίσω από τον Πρόεδρο Bush. Και τότε το είχε σημειώσει. Τώρα αυτό είναι τόσο συναρπαστικό».

Πριν από την ομιλία του Biden, στην οποία περιέγραψε το πώς η κυβέρνησή του «μετακινεί» την Αμερική μέσω της πανδημίας COVID-19 και άλλων προβλημάτων, οι Δημοκρατικές γυναίκες στο Κογκρέσο μίλησαν στο USA Today για τη σημασία των γυναικών που κάθονταν πίσω από το Biden.

Η Pelosi, το 2007 έγινε η πρώτη γυναίκα που υπηρέτησε ως Πρόεδρος της Βουλής. Έγραψε ξανά ιστορία τον Ιανουάριο του 2019 μετά την ανάκτηση της θέσης της, η οποία είναι δεύτερη στη σειρά διαδοχής του Προέδρου, ως το πρώτο άτομο που το κατάφερε σε περισσότερα από 60 χρόνια.

Όταν ορκίστηκε τον Ιανουάριο, η Harris, 56 ετών, έγινε η πρώτη γυναίκα Αντιπρόεδρος, καθώς και η πρώτη κόρη μεταναστών από την Ινδία και την Τζαμάικα που κατείχε το αξίωμα.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Getty Images

Δείτε ακόμη:

10 σουρεαλιστικές εικονογραφήσεις της σημερινής κοινωνίας 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.