CELEBRITIES

Meghan Markle: Κέρδισε τη δικαστική διαμάχη με την βρετανική εφημερίδα για τα γράμματα του πατέρα της


The Jennettes

6 Μαΐου 2021

Meghan Markle: Κέρδισε τη δικαστική διαμάχη με την βρετανική εφημερίδα για τα γράμματα του πατέρα της
Η βρετανική δικαιοσύνη δικαίωσε πλήρως τη Meghan Markle στη δικαστική διαμάχη της με τη Mail on Sunday. 

Η βρετανική δικαιοσύνη δικαίωσε πλήρως τη Meghan Markle στη δικαστική διαμάχη της με τη Mail on Sunday. 

Η Meghan Markle μόλις κέρδισε τον τελευταίο γύρο της νομικής μάχης διάρκειας δυόμισι ετών ενάντια στις Associated Newspapers - εκδότης του Mail on Sunday and Mail Online - σχετικά με τη δημοσίευση μιας χειρόγραφης επιστολής στον πατέρα της, Thomas Markle, 76 ετών.

Η ακρόαση στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου την Τετάρτη έκρινε ότι η Meghan, 39 ετών, κατέχει το μοναδικό δικαίωμα πνευματικής ιδιοκτησίας στην επιστολή, την οποία έστειλε στον μπαμπά της τον Αύγουστο του 2018, μόλις τρεις μήνες μετά τον γάμο της με τον πρίγκιπα Harry.

jenny.gr

Οι δικηγόροι της Associated Newspapers Limited είχαν προηγουμένως ισχυριστεί ότι ο πρώην επικεφαλής επικοινωνιών του Παλατιού του Kensington, Jason Knauf, κατείχε μέρος των πνευματικών δικαιωμάτων, καθώς είχε δει μια πρώιμη έκδοση της επιστολής και έπαιξε ρόλο στη σύνταξή της.

Αυτός ο ισχυρισμός απορρίφθηκε την Τετάρτη, ωστόσο, αφού αποκαλύφθηκε ότι ο Knauf αρνήθηκε «εμφατικά» να συν-γράψει την επιστολή.

«Ο κ. Knauf δεν συνέταξε και δεν ισχυρίστηκε ποτέ ότι συνέταξε, κανένα μέρος του ηλεκτρονικού σχεδίου ή την επιστολή», δήλωσαν οι δικηγόροι της Meghan σε επίσημα δικαστικά έγγραφα που κυκλοφόρησαν την Τετάρτη, προσθέτοντας ότι η Δούκισσα του Sussex έγραψε την επιστολή, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Notes στο iPhone της «περίπου την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου το 2018».

jenny.gr

Ωστόσο, αποκάλυψε ότι η Meghan είχε μοιραστεί το προσχέδιο με τον πρίγκιπα Harry και τον Jason Knauf  «για υποστήριξη, καθώς αυτή ήταν μια βαθιά οδυνηρή διαδικασία που περνούσαν μαζί της και επειδή ο κ. Knauf ήταν υπεύθυνος για την ενημέρωση των ανώτερων μελών του βασιλικού νοικοκυριού για τυχόν δημόσια προβλήματα».

Η Meghan μήνυσε για πρώτη φορά το Associated Newspapers τον Σεπτέμβριο του 2019 για τη δημοσίευση αποσπασμάτων της «ιδιωτικής και εμπιστευτικής» επιστολής προς τον μπαμπά της σε πέντε άρθρα που δημοσιεύθηκαν τόσο σε έντυπη όσο και στην ηλεκτρονική μορφή τον Φεβρουάριο του 2019.

Τον Φεβρουάριο σημείωσε σημαντική νίκη όταν ο δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου, Mark Warby, αποφάσισε ότι η Meghan «είχε μια λογική προσδοκία ότι το περιεχόμενο της επιστολής θα παραμείνει ιδιωτικό», προσθέτοντας ότι «τα άρθρα του Mail παρενέβησαν σε αυτό».

Τον Μάρτιο, ο Warby αποφάσισε επίσης να δοθούν στη Meghan 625.000 δολάρια για νομικά έξοδα, λόγω της παραβίασης της ιδιωτικής ζωής, ως μέρος μιας ευρύτερης απόφασης που έδωσε εντολή στην ομάδα εφημερίδων να πληρώσει το 90% των εκτιμώμενων νομικών εξόδων της Meghan, ύψους 1,88 εκατομμυρίων δολαρίων για την υπόθεση.

jenny.gr

Την Πέμπτη ο Warby πρόσθεσε σε αυτό, διατάσσοντας το Mail να πληρώσει το υπόλοιπο 10% των δικαστικών εξόδων της Meghan.

Ο δικηγόρος του Associated Newspapers, Andrew Caldecott, δεν αντιτάχθηκε στην απόφαση της Τετάρτης. Σε γραπτή ανακοίνωση, πρόσθεσε ότι ήταν λυπηρό για τον εκδότη της εφημερίδας ότι ο Knauf δεν είχε διευκρινίσει προηγουμένως τον ρόλο του στη σύνταξη της επιστολής.

Ο Caldecott πρόσθεσε ότι μόλις ο εκδότης είχε συνειδητοποιήσει τη δήλωση του Knauf, η νομική του ομάδα «είχε αναγνωρίσει γρήγορα τον αντίκτυπο των πληροφοριών» και δήλωσε ότι δεν θα αντιταχθεί στην απόφαση.

Δείτε ακόμη:

9 outfits της Meghan Markle που την κατέστησαν την πιο καλοντυμένη royal

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.