CELEBRITIES

John F. Kennedy: Σε δημοπρασία ερωτικά γράμματά του προς Σουηδέζα αριστοκράτισσα


The Jennettes

6 Μαΐου 2021

John F. Kennedy: Σε δημοπρασία ερωτικά γράμματά του προς Σουηδέζα αριστοκράτισσα
Ένας οίκος δημοπρασιών με έδρα τη Βοστώνη δημοπρατεί τρία «αποκαλυπτικά» ερωτικά γράμματα που έγραψε ο John F. Kennedy σε μια αριστοκράτισσα από τη Σουηδία, την οποία συνάντησε το 1953 - μερικές εβδομάδες πριν παντρευτεί τη Jacqueline Kennedy.

Οίκος δημοπρασιών με έδρα τη Βοστώνη δημοπρατεί τρία «αποκαλυπτικά» ερωτικά γράμματα που έγραψε ο John F. Kennedy σε μια αριστοκράτισσα από τη Σουηδία, την οποία συνάντησε το 1953 - μερικές εβδομάδες πριν παντρευτεί τη Jacqueline Kennedy.

Ο Bobby Livingston, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της RR Auction, λέει ότι «δεν θα εκπλαγεί» εάν τα γράμματα πωληθούν για 30.000 δολάρια ή υψηλότερα. Η δημοπρασία λήγει την επόμενη εβδομάδα, στις 12 Μαΐου.

Τα τρία γράμματα, συνολικά οκτώ σελίδες, περιλαμβάνουν ένα πλήρες γράμμα και δύο σημειώσεις γραμμένες από τον πρώην πρόεδρο στη Gunilla von Post.

Η πλήρης, χειρόγραφη επιστολή του 1956 που έγραψε ο Kennedy στη von Post υπογράφεται από τον τότε γερουσιαστή της Μασαχουσέτης με το λογότυπο της Γερουσίας των ΗΠΑ, καθώς και τον φάκελο που χρησιμοποιούσε για να στείλει μηνύματα.

Ο Livingston λέει ότι τα γράμματα είναι «αρκετά αποκαλυπτικά» του χαρακτήρα του Kennedy, προσθέτοντας ότι η κατάστασή τους «μου δείχνει ότι η von Post διάβαζε αυτά τα γράμματα επανειλημμένα και τα διατήρησε».

Ο Kennedy και η von Post είχαν ένα σύντομο φλερτ μετά τη συνάντησή τους στη Γαλλική Ριβιέρα λίγες εβδομάδες πριν παντρευτεί τη μελλοντική Πρώτη Κυρία το 1953 και η επιστολή του τρία χρόνια αργότερα, δείχνει ότι την κράτησε ακόμα κοντά στην καρδιά του.

Η Von Post, η οποία αργότερα μετακόμισε στη Φλόριντα και πέθανε το 2011, έγραψε ένα υπόμνημα του 1997 για την ερωτική της σχέση με τον Πρόεδρο Kennedy. 

Έγραψε ότι η σχέση τους δεν εξελίχθηκε ποτέ παρά τις προσπάθειές του να τερματίσει τον γάμο του και να την φέρει στις ΗΠΑ.

Η σχέση τους «αναιρέθηκε από τον πατέρα του, τις πολιτικές του φιλοδοξίες και την αμοιβαία ευαισθησία του Kennedy και της von Post για την αποβολή που υπέστη η Jacqueline το 1955 και τη νέα εγκυμοσύνη της το 1956», σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών.

«Μπορείτε να διαβάσετε όλες τις βιογραφίες που θέλετε να μάθετε για τον χαρακτήρα κάποιου, αλλά εδώ μπορείτε να διαβάσετε πλήρως τις σκέψεις του», λέει ο Livingston.

jenny.gr

Και ο Kennedy δίνει πολλά στις σημειώσεις του, μελετώντας τις δικές του ανησυχίες για την άπιστη σχέση, την απόσταση μεταξύ του και της von Post στη Σουηδία και τη νοσταλγία του για το χρόνο τους μαζί.

«Ευχαριστώ πολύ για την επιστολή σου. Πρέπει να πω ότι λυπήθηκα που έμαθα ότι, τελικά, δεν θα έρθεις στις ΗΠΑ και παντρεύεσαι έναν αγρότη», γράφει η πλήρης επιστολή του.

«Αν δεν παντρευτείς, έλα, γιατί θα ήθελα να σε δω», γράφει ο Kennedy στη Von Post. «Πέρασα υπέροχα το περασμένο καλοκαίρι μαζί σου. Είναι μια λαμπρή ανάμνηση της ζωής μου - είσαι υπέροχη και μου λείπεις».

Στη δεύτερη μισή επιστολή, ο Kennedy συλλογίζεται πώς θα μοιάζει το ζευγάρι μετά από χρόνια που δεν θα έχουν δει ο ένας τον άλλον: «Ανυπομονώ να σε δω. Δεν είναι περίεργο μετά από όλους αυτούς τους μήνες;».

«Ίσως στην αρχή θα είναι λίγο δύσκολο, καθώς θα είμαστε ξένοι αλλά είμαι βέβαιος ότι όλα θα λειτουργήσουν και πιστεύω ότι αν και είναι μεγάλη απόσταση - αξίζει τον κόπο», όπως γράφει. 

Ο Kennedy και η von Post συναντήθηκαν για άλλη μια φορά, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών: «Τυχαία σε ένα γκαλά στο Waldorf Astoria το 1958 ενώ η von Post ήταν έγκυος με το πρώτο της παιδί».

Ο σύζυγος της Von Post πέθανε σε αεροπορικό δυστύχημα το 1960. Ο Kennedy δολοφονήθηκε τρία χρόνια αργότερα, σε ηλικία 46 ετών.

Δείτε ακόμη:

15 σπάνιες vintage φωτογραφίες διασήμων στη Βενετία

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.