CELEBRITIES

Πριγκίπισσα Diana: Το ποδήλατο της θα φιλοξενηθεί σε έκθεση που αποκαλύπτει τις ρατσιστικές ρίζες της Βασιλικής οικογένειας


The Jennettes

11 Μαΐου 2021

Πριγκίπισσα Diana: Το ποδήλατο της θα φιλοξενηθεί σε έκθεση που αποκαλύπτει τις ρατσιστικές ρίζες της Βασιλικής οικογένειας
Ένας δικηγόρος από τη Βαλτιμόρη προκαλεί αναταραχή μετά την αγορά ενός ποδηλάτου που ανήκε στο παρελθόν στην Πριγκίπισσα Diana, για μια έκθεση σχετικά με την λευκή υπεροχή. 

Ένας δικηγόρος από τη Βαλτιμόρη προκαλεί αναταραχή μετά την αγορά ενός ποδηλάτου που ανήκε στο παρελθόν στην Πριγκίπισσα Diana, για μια έκθεση σχετικά με την λευκή υπεροχή. 

Ο αντι-βασιλικός Barry Glazer, αγόρασε το vintage ποδήλατο για περίπου 80.000 $ σε δημοπρασία στο Ανατολικό Sussex τον Απρίλιο.

Η ιδέα είναι να το παρουσιάσουν ως μέρος μίας έκθεσης που περιγράφει τις «βασικές ρατσιστικές ρίζες» της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, σύμφωνα με τη δικηγορική εταιρεία του κ. Glazer.

Μετά τη δημοπρασία, η εταιρεία είπε στο Road.CC ότι η έκθεση θα λάβει τη μορφή μνημείου, μέσα σε ένα κτίριο με δεσμούς με τη χειραφέτηση των σκλάβων στις ΗΠΑ. Ο κ. Glazer «ενοχλήθηκε» από την πρόσφατη τηλεοπτική κάλυψη της κηδείας του πρίγκιπα Φίλιππου και πιστεύει ότι «ο ισχυρισμός της Βασιλικής Οικογένειας για υπεροχή βασίζεται στη λογική της λευκής υπεροχής, όπως δήλωσε η δικηγορική εταιρεία.

Ισχυρίστηκε επίσης ότι «η λογική είναι η ίδια με τον ρατσισμό - εάν ο πλούτος, η τιμή και ο σεβασμός μπορούν να αποκτηθούν από το απλό ατύχημα της γέννησης, τότε σίγουρα τα πλεονεκτήματα του λευκού ως αποτέλεσμα της τυχαίας γέννησης μπορούν εύκολα να δικαιολογηθούν» .

Το ποδήλατο, ένα μπλε Ladies Raleigh Traveller της δεκαετίας του 1970 περιγράφεται από τον οίκο δημοπρασιών του Ανατολικού Sussex ως «σύμβολο της καταπίεσης της Diana... κάτι που της άρεσε και που της το πήραν», σύμφωνα με τους The Sunday Times. Υποστηρίζεται ότι η Βασιλική Οικογένεια ανάγκασε την Πριγκίπισσα να πουλήσει το ποδήλατο πριν παντρευτεί τον Πρίγκιπα Κάρολο το 1981 επειδή ήταν ακατάλληλο για μέλος της Βασιλικής Οικογένειας. 

Η σύζυγος του κ. Glazer, Nadge, δήλωσε στους The Times: «Η βασιλική οικογένεια πιστεύει ότι είναι πολύ καλοί για να συνδεθούν με αυτόν τον τύπο μεταφοράς που χρησιμοποιούν οι λαοί. Θεωρούν τον εαυτό τους καλύτερο από τον κοινό λαό και αυτή είναι η βάση για τον ρατσισμό. Είναι το αντίστροφο αυτού που αντιπροσωπεύει αυτή η χώρα». 

Ο κ. Glazer, διαβόητος στη Βαλτιμόρη επειδή είναι εκκεντρικός, αντιμετωπίζει κριτική για την αγορά του Raleigh και για το ότι το κάνει όλο αυτό για την προβολή.

«Αντί να κάνει επίδειξη για τα κλικ, θα ήθελα να παροτρύνω όποιον πραγματικά ενδιαφέρεται να δημιουργήσει μια πιο δίκαιη κοινωνία, προσφέροντας εθελοντικά τον χρόνο και τα χρήματά του σε τοπικούς οργανισμούς», δήλωσε η Amanda Foreman, ιστορικός, στους The Times.
 

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.