Βασίλισσα Ελισάβετ: Μόλις έκανε την πρώτη της επίσημη εμφάνιση μετά τον θάνατο του συζύγου της

The Jennettes
Τρίτη, 11 Μαΐου 2021

Η Βασίλισσα Ελισάβετ κάνει την πρώτη επίσημη εμφάνιση της εκτός του Κάστρου του Windsor μετά τον θάνατο του αγαπημένου συζύγου της για 73 χρόνια, του Πρίγκιπα Φίλιππου, ώστε να συμμετάσχει σε ένα από τα πιο σημαντικά συνταγματικά της καθήκοντα.

Σήμερα, η Ελισάβετ παρευρέθηκε στα Κρατικά Εγκαίνια του Κοινοβουλίου του Westminster. Συνοδεία του γιου της και διαδόχου της στον θρόνο, Πρίγκιπα Καρόλου και της συζύγου του Camilla, Δούκισσας της Κορνουάλης.

Η τελετή, που διεξάγεται αυτήν την στιγμή, δεν θυμίζει την μεγαλοπρέπεια των περασμένων χρόνων, με τη Βασίλισσα να μην έχει επιλέξει την βασιλική της αμφίεση αλλά ένα πρωινό φόρεμα και καπέλο στο χρώμα της λεβάντας. Επίσης δεν έφτασε εκεί με την παραδοσιακή άμαξα αλλά την παρέλαβε αυτοκίνητο από τα Ανάκτορα του Buckingham.

Ωστόσο, το αυτοκρατορικό στέμμα της, το σύμβολο της θέσης της ως μονάρχης, θα μεταφερθεί στο θάλαμο ξεχωριστά και θα τοποθετηθεί δίπλα της σε ένα τραπέζι, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, καθώς ζυγίζει 2,3 κιλά!

Το Κρατικό Άνοιγμα του Κοινοβουλίου είναι μια σημαντική στιγμή στο πολιτικό και συνταγματικό ημερολόγιο, καθώς ο Μονάρχης, ως αρχηγός του κράτους, περιγράφει την κύρια νομοθεσία που επιθυμεί να θεσπίσει η υπηρεσιακή κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό Boris Johnson, κατά τους προσεχείς μήνες. Βέβαια, φέτος έχοντας κατά νου την COVID-19, θα υπάρχουν λιγότεροι νομοθέτες και προσωπικό στο Παλάτι του Westminster  για να ακούσουν την Ομιλία της Βασίλισσας.

Τόσο ο Κάρολος όσο και η Camilla έχουν συνοδεύσει ξανά τη Βασίλισσα σε επίσημη τελετή, αλλά η σημερινή εκδήλωση έχει άλλη σημασία καθώς έχει σκοπό να υπογραμμίσει με σαφήνεια το πώς οι ανώτεροι βασιλείς ενεργοποιούνται και στέκονται στο πλευρό της Βασίλισσας σε σημαντικές στιγμές, όπως αυτή του θανάτου του Δούκα του Εδιμβούργου.
 

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits