CELEBRITIES

Kurt Cobain: Στο φως για πρώτη φορά αρχεία του FBI για τον θάνατο του


The Jennettes

12 Μαΐου 2021

Kurt Cobain: Στο φως για πρώτη φορά αρχεία του FBI για τον θάνατο του
Το FBI κυκλοφόρησε ένα αρχείο τον περασμένο μήνα σχετικά με τον θάνατο του τραγουδιστή του συγκροτήματος Nirvana, Kurt Cobain.

Το FBI κυκλοφόρησε ένα αρχείο τον περασμένο μήνα σχετικά με τον θάνατο του τραγουδιστή του συγκροτήματος Nirvana, Kurt Cobain.

Ο διάσημος τραγουδιστής της grunge σκηνής, πιστεύεται ότι αυτοκτόνησε στις 5 Απριλίου 1994 και τα αρχεία αποκαλύπτουν τη δημόσια αμφιβολία που υπήρχε για την αιτία θανάτου του, καθώς οι οπαδοί του πιστεύουν μέχρι και σήμερα, πως δεν ήταν αυτοκτονία.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kurt Cobain (@kurtcobain)

Το έγγραφο 10 σελίδων αποτελούσε μέρος μιας έρευνας και βρίσκεται τώρα στη διαδικτυακή βιβλιοθήκη Ελευθερίας Πληροφοριών, The Vault, το οποίο περιλαμβάνει δύο επιστολές με ημερομηνία από το 2006, ζητώντας να εξεταστούν οι υποψίες ότι ο μουσικός δολοφονήθηκε.

Στις 5 Απριλίου 1994, ο Cobain ανακαλύφθηκε νεκρός με τραύμα από όπλο στο σπίτι του στο Seattle και ξαπλωμένος δίπλα σε ένα σημείωμα αυτοκτονίας. Η απόφαση που πάρθηκε σύντομα, ήταν ότι είχε αυτοκτονήσει.

Οι επιστολές προς το FBI που απαιτούσαν την επίσημη ετυμηγορία να τεθεί υπό αμφισβήτηση, ανέφεραν πληροφορίες που κυκλοφορούν στα μέσα ενημέρωσης. Τα ονόματα των συγγραφέων διαγράφηκαν στο δημοσιευμένο αρχείο.

«Εκατομμύρια θαυμαστές σε όλο τον κόσμο θα ήθελαν να δουν τις ασυνέπειες γύρω από τον θάνατο να ξεκαθαρίζονται μια για πάντα», λένε, οι οποίες αρχικά παρουσιάστηκαν από το Rolling Stone. «Είναι λυπηρό να πιστεύουμε ότι μια τέτοια αδικία μπορεί να επιτραπεί στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Μία από τις επιστολές ανέφερε ότι ο «δολοφόνος του Cobain είναι ακόμα εκεί έξω και τώρα, λόγω της βιασύνης του αστυνομικού τμήματος, έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει κι άλλα θύματα».

Το FBI απάντησε στην επιστολή, λέγοντας ότι τέτοιου είδους έρευνα δεν θα ήταν στη διάθεσή τους.

«Εκτιμούμε την ανησυχία σας ότι ο κ. Cobain μπορεί να ήταν θύμα ανθρωποκτονίας», απάντησαν. «Ωστόσο, οι περισσότερες έρευνες για ανθρωποκτονία/ θάνατο γενικά εμπίπτουν στη δικαιοδοσία των πολιτειών και των τοπικών αρχών... Με βάση τις πληροφορίες που παρείχατε, δεν μπορούμε να εντοπίσουμε οποιαδήποτε παραβίαση του ομοσπονδιακού νόμου εντός της ερευνητικής δικαιοδοσίας του FBI».

Επισύναψαν μια επιστολή από έναν αξιωματούχο από το Γραφείο Κογκρέσου και Δημοσίων Υποθέσεων των ΗΠΑ, ως απάντηση σε μια επιστολή που απευθύνθηκε στη Janet Reno, η οποία ήταν τότε η Γενική Εισαγγελέας των ΗΠΑ. Η αρχική τους επιστολή δεν συμπεριλήφθηκε στα δημοσιευμένα έγγραφα.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kurt Cobain (@kurtcobain)

«Η πρόσφατη ανακοίνωσή σας προς την Γενική Εισαγγελέα Janet Reno, που εκφράζει την πεποίθησή σας ότι δολοφονήθηκε ο Kurt Cobain, παραπέμφθηκε στο FBI για απάντηση», έγραψαν. «Με βάση τις περιορισμένες πληροφορίες που παρείχατε, δεν μπορούμε να δικαιολογήσουμε οποιαδήποτε παραβίαση του ομοσπονδιακού νόμου. Δεν μπορούμε, συνεπώς, να αναλάβουμε διερευνητική δράση σε αυτήν την περίπτωση».

Το αρχείο περιελάμβανε επίσης σημειώσεις από την εταιρεία παραγωγής, που δημιούργησε τα «Unsolved Mysteries», η οποία παρήγαγε ένα τμήμα το 1997 στην υπόθεση του Cobain και έφερε στο φως ερωτήσεις σχετικά με τον θάνατό του στο κοινό.

Δείτε ακόμη: 15 σπάνιες vintage φωτογραφίες διασήμων στη Βενετία

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr

 


 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.