CELEBRITIES

Η Gal Gadot, η Rihanna και η Bella Hadid μεταξύ των διασημοτήτων που μίλησαν για τη σύγκρουση Ισραήλ-Παλαιστίνης


The Jennettes

13 Μαΐου 2021

η Gal Gadot, η Rihanna και η Bella Hadid
Η Gal Gadot, η Rihanna και η Bella Hadid είναι μεταξύ των stars που έχουν μοιραστεί τις σκέψεις τους σχετικά με την κλιμακούμενη σύγκρουση Ισραήλ-Παλαιστίνης.

Η Gal Gadot, η Rihanna και η Bella Hadid είναι μεταξύ των stars που έχουν μοιραστεί τις σκέψεις τους σχετικά με την κλιμακούμενη σύγκρουση Ισραήλ-Παλαιστίνης.

Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν προειδοποιήσει για την πιθανότητα ενός «εξαντλητικού πολέμου» μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, καθώς η τρίτη συνεχόμενη ημέρα βίας είδε τον αριθμό των νεκρών να ανεβαίνει πάνω από τους 70.

Αντιδρώντας στα νέα της σύγκρουσης, η πρωταγωνίστρια του «Wonder Woman», Gal Gadot, που υπηρέτησε στον ισραηλινό στρατό, έγραψε στο Twitter, «Η καρδιά μου σπάει. Η χώρα μου βρίσκεται σε πόλεμο. Ανησυχώ για την οικογένεια και τους φίλους μου. Ανησυχώ για τους ανθρώπους μου. Αυτός είναι ένας κύκλος βίας που συνεχίζεται για πάρα πολύ καιρό. Το Ισραήλ αξίζει να ζει ως ελεύθερο και ασφαλές έθνος. Οι γείτονες μας αξίζουν το ίδιο. Προσεύχομαι για τα θύματα και τις οικογένειες τους, προσεύχομαι να τελειώσει αυτή η αδιανόητη εχθρότητα, προσεύχομαι οι ηγέτες μας να βρουν τη λύση ώστε να μπορούμε να ζούμε δίπλα-δίπλα με ειρήνη. Προσεύχομαι για καλύτερες μέρες».

Το tweet της επικρίθηκε ως «προπαγάνδα» για το Ισραήλ και η Gadot έκτοτε απενεργοποίησε τα σχόλια στην ανάρτηση. Ορισμένοι υποστηρικτές της είπαν ότι η Gadot ζητούσε ειρήνη και δεν θα έπρεπε να της επιτεθούν.

Η Rihanna, εν τω μεταξύ, δημοσίευσε στο Instagram, «Η καρδιά μου σπάει με τη βία που βλέπω μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης! Δεν μπορώ να το δω! Αθώα παιδιά Ισραηλινών και Παλαιστινίων κρύβονται σε καταφύγια βομβών, πάνω από 40 ζωές χάθηκαν μόνο στη Γάζα, τουλάχιστον 13 εκ των οποίων ήταν επίσης αθώα παιδιά! Πρέπει να υπάρξει κάποιου είδους λύση! Παρακολουθούμε δυστυχώς αθώους ανθρώπους να πέφτουν θύματα ιδεών που διαιωνίζονται από την κυβέρνηση και τους εξτρεμιστές, και αυτός ο κύκλος πρέπει να σπάσει! "

Η τραγουδίστρια δέχθηκε κριτική για το ότι χρησιμοποίησε το επιχείρημα όλων των ζωών στο βωμό μίας ουδέτερης στάσης.

Το Supermodel Bella Hadid χρησιμοποίησε το Instagram της για να εκφράσει την υποστήριξή της στους Παλαιστινίους.

«Οι μελλοντικές γενιές θα κοιτάξουν πίσω με δυσπιστία και θα αναρωτηθούν πώς επιτρέψαμε στον λαό των Παλαιστινίων να υποφέρει για τόσο καιρό. Μια ανθρώπινη τραγωδία ξετυλίγεται ακριβώς μπροστά στα μάτια μας. Οι πολιτικοί ψελλίζουν ουδέτερα λόγια φοβούμενοι ότι θα τους επιπλήξουν, ενώ ο κόσμος παραμένει σιωπηλός για να αποφύγει να προσβάλει τους λάθος ανθρώπους. Η ιστορία μας έχει μάθει να μιλάμε. Είστε είτε στη σωστή πλευρά είτε όχι. Είναι τόσο απλό».

Η Dua Lipa μοιράστηκε την ανάρτηση της Hadid στις ιστορίες της στο Instagram υποστηρίζοντας επίσης τους Παλαιστίνιους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Weeknd μοιράστηκε ένα έργο τέχνης στην ιστορία του στο Instagram με τις λέξεις «Προστατεύστε την Ιερουσαλήμ» για την υποστήριξη Παλαιστινίων που έχουν εκτοπιστεί και η star του «Game of Thrones» Lena Headey φέρεται να μοιράστηκε μια εικόνα ενός Παλαιστίνιου κοριτσιού που κυματίζει μία σημαία.
 

Δείτε λίγο:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.