CELEBRITIES

Billy Porter: Αποκάλυψε πως είναι θετικός στον HIV εδώ και 14 χρόνια


The Jennettes

20 Μαΐου 2021

Billy Porter: Αποκάλυψε πως είναι θετικός στον HIV εδώ και 14 χρόνια
Ο γνωστός ηθοποιός Billy Porter, αποκάλυψε ότι ζει με τον ιό HIV τα τελευταία 14 χρόνια.

Ο γνωστός ηθοποιός Billy Porter, αποκάλυψε ότι ζει με τον ιό HIV τα τελευταία 14 χρόνια.

Για πρώτη φορά από τη διάγνωσή του πριν από μια δεκαετία το 2007, το αστέρι του «Pose» μιλάει για την ντροπή που τον ανάγκασε να κρύψει την κατάστασή του από τους συνεργάτες του, τους φίλους του, ακόμη και τη μητέρα του, αλλά και την ευθύνη που αισθάνεται τώρα να μιλήσει: «Η αλήθεια είναι η θεραπεία».

«Η δημοσιοποίησή του θα ήταν επίσης ένας άλλος τρόπος για τους ανθρώπους να κάνουν διακρίσεις εναντίον μου σε ένα ήδη διακριτικό επάγγελμα», εξήγησε. Αλλά μιλώντας στο The Hollywood Reporter, είπε: «Δεν υπάρχει πλέον στίγμα - ας τελειώσουμε με αυτό. Ήρθε η ώρα».

Ο Porter έγινε διάσημος από το Broadway, κερδίζοντας ένα βραβείο Tony για τον ρόλο του στο μιούζικαλ Kinky Boots το 2013. Κέρδισε ένα Emmy το 2019 επειδή έπαιξε το Pray Tell, MC στη σκηνή της αίθουσας χορού της Νέας Υόρκης της δεκαετίας του 1980, στο φημισμένο τηλεοπτικό δράμα του Ryan Murphy. Κέρδισε επίσης υποψηφιότητες για Χρυσές Σφαίρες για το βραβείο καλύτερου δραματικού τηλεοπτικού ηθοποιού, τόσο το 2019 όσο και το 2020.

jenny.gr

«Ήμουν η γενιά που υποτίθεται, ήξερε καλύτερα τι συνέβη. Ήταν το 2007, η χειρότερη χρονιά της ζωής μου. Ήμουν στο χείλος της αφάνειας για περίπου μια δεκαετία, όμως το 2007 ήταν το χειρότερο. Τον Φεβρουάριο διαγνώστηκε με διαβήτη τύπου 2. Τον Μάρτιο υπέγραψα τα χαρτιά της χρεοκοπίας μου. Και τον Ιούνιο διαγνώστηκα θετικός στον HIV. Η ντροπή εκείνης της εποχής που ήρθε να προστεθεί στην ντροπή που είχε συσσωρευτεί ήδη στη ζωή μου, με φίμωσε» εξομολογείται. 

Και συνεχίζει: «Το να είσαι θετικός στον HIV, και να βρίσκεσαι στο μέρος από το οποίο κατάγομαι, στην Εκκλησία της Πεντηκοστής και από μια πολύ θρησκευόμενη οικογένεια, είναι η τιμωρία του Θεού». 

Είπε ότι η κρίση της COVID τον έκανε να αντιμετωπίσει το τραύμα του αφού τελικά το είπε στη μητέρα του την ημέρα των γυρισμάτων του τελευταίου επεισοδίου του Pose.

«Η μητέρα μου είπε "το κουβαλάς εδώ και 14 χρόνια; Μην το κάνεις ποτέ ξανά. Είμαι η μητέρα σου, σε αγαπώ ανεξάρτητα από οτιδήποτε. Και ξέρω ότι δεν κατάλαβα πώς να το κάνω νωρίς, αλλά έχουν περάσει δεκαετίες τώρα"», είπε. «Και είναι όλα αλήθεια. Είναι η δική μου ντροπή. Αλλά η αλήθεια θα σας ελευθερώσει. Νιώθω την καρδιά μου να απελευθερώνεται».

Οι σύγχρονες θεραπείες σημαίνουν ότι οι άνθρωποι μπορούν να ζήσουν μια μακρά και υγιή ζωή με τον ιό HIV. «Αυτό σημαίνει το να είσαι θετικός στον HIV τώρα», είπε ο Porter.

«Θα πεθάνω από κάτι άλλο πριν πεθάνω από αυτό. Τα επίπεδα των κυττάρων μου είναι διπλάσια εξαιτίας αυτών των φαρμάκων».

Δείτε ακόμη: 25 Celebrities που έχουν δηλώσει ότι δεν θέλουν να κάνουν παιδιά

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.