Πρίγκιπας William-Harry αντιδρούν στο BBC: «Η μητέρα μας έχασε τη ζωή της εξαιτίας αυτού»

The Jennettes
Παρασκευή, 21 Μαΐου 2021

Ο πρίγκιπας William και ο πρίγκιπας Harry αντιδρούν στην επίσημη έρευνα για τις περιστάσεις που οδήγησαν στη συνέντευξη της μητέρας τους, πριγκίπισσας Diana στο BBC, το 1995.

Σε δήλωση που κυκλοφόρησε την Πέμπτη, ο William επέκρινε έντονα τον «απατηλό τρόπο λήψης της συνέντευξης» και υπερασπίστηκε την αγαπημένη του μητέρα.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Λόρδο Dyson και την ομάδα του για την έκθεση», ξεκίνησε η δήλωσή του ο δούκας του Cambridge, ευχαριστώντας τον Βρετανό δικαστή John Anthony Dyson, ο οποίος ηγήθηκε της έρευνας. 

«Είναι ευπρόσδεκτο το γεγονός ότι το BBC δέχεται πλήρως τα ευρήματα του Λόρδου Dyson - τα οποία είναι εξαιρετικά ανησυχητικά - ότι οι υπάλληλοι του BBC είπαν ψέματα και χρησιμοποίησαν ψεύτικα έγγραφα για να πάρουν τη συνέντευξη με τη μητέρα μου · έκαναν ψευδείς ισχυρισμούς για τη βασιλική οικογένεια που ενίσχυσε τους φόβους της και τροφοδότησαν παράνοια».

Ο William συνέχισε: «Κατά την άποψή μου, ο δόλιος τρόπος λήψης της συνέντευξης επηρέασε ουσιαστικά αυτό που είπε η μητέρα μου. Η συνέντευξη ήταν μια σημαντική συμβολή στην επιδείνωση της σχέσης των γονιών μου και έκτοτε έβλαψε αμέτρητους άλλους».

Την Πέμπτη, ο Λόρδος Dyson δημοσίευσε δημοσίως την έκθεσή του σχετικά με το αν ο δημοσιογράφος του BBC, Martin Bashir, εξαπάτησε τον αδελφό της Diana, Charles Spencer, για να τον γνωρίσει στην πριγκίπισσα.

Στη συνέντευξη για το Panorama, τον Νοέμβριο του 1995, η Diana είπε χαρακτηριστικά ότι υπήρχαν «τρεις από εμάς σε αυτόν τον γάμο». Πήρε διαζύγιο από τον Κάρολο τον επόμενο χρόνο και πέθανε τραγικά μετά από αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι το 1997.

«Αυτό που μου προκαλεί περισσότερο λύπη, είναι ότι εάν το BBC είχε ερευνήσει σωστά τις καταγγελίες και τις ανησυχίες που τέθηκαν για πρώτη φορά το 1995, η μητέρα μου θα ήξερε ότι είχε εξαπατηθεί. Όχι μόνο από έναν αδίστακτο δημοσιογράφο, αλλά και από ηγέτες του BBC που αδιαφόρησαν, αντί να θέσουν ερωτήσεις», είπε.

Ο William κατέληξε στο συμπέρασμα, «Αυτή η διευθετημένη αφήγηση πρέπει τώρα να αντιμετωπιστεί από το BBC και από οποιονδήποτε άλλο που έχει γράψει ή σκοπεύει να γράψει για αυτά τα γεγονότα»

«Σε μια εποχή ψεύτικων ειδήσεων, οι δημόσιες ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές και ο ελεύθερος τύπος δεν ήταν ποτέ πιο σημαντικές. Αυτές οι αποτυχίες, που εντοπίστηκαν από ερευνητές δημοσιογράφους, όχι μόνο απογοήτευσαν τη μητέρα μου, και την οικογένειά μου, αλλά απογοήτευσαν επίσης το κοινό».

Η δήλωση του Harry σχετικά με την συνέντευξη

Ο πρίγκιπας Harry δημοσίευσε επίσης μια ισχυρή δήλωση ως απάντηση στην έρευνα, λέγοντας, «Η μητέρα μας ήταν μια απίστευτη γυναίκα που αφιέρωσε τη ζωή της στην υπηρεσία. Ήταν ανθεκτική, γενναία και αναμφίβολα ειλικρινής. Η κουλτούρα της εκμετάλλευσης και των ανήθικων πρακτικών τελικά ήταν αυτό που της πήρε τη ζωή».

«Σε όσους έχουν πάρει κάποια μορφή ευθύνης, σας ευχαριστούμε που το κάνατε. Αυτό είναι το πρώτο βήμα προς τη δικαιοσύνη και την αλήθεια. Ωστόσο, αυτό που με απασχολεί βαθιά είναι ότι τέτοιες πρακτικές - και ακόμη χειρότερα - εξακολουθούν να είναι ευρέως διαδεδομένες σήμερα», συνέχισε.

«Η μητέρα μας έχασε τη ζωή της εξαιτίας αυτού, και τίποτα δεν άλλαξε. Προστατεύοντας την κληρονομιά της, προστατεύουμε με τη σειρά μας όλους και διατηρούμε την αξιοπρέπεια με την οποία έζησε τη ζωή της. Ας θυμηθούμε ποια ήταν και σε τι πίστευε».

Δείτε ακόμη: 9 ασυνήθιστες παραδόσεις για τα μωρά της βασιλικής οικογένειας που δεν γνωρίζαμε πως υπάρχουν

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits