CELEBRITIES

Glenn Close: Η συγκινητική εξομολόγηση για το «ψυχικό τραύμα» που την ακολουθεί από την παιδική της ηλικία


The Jennettes

22 Μαΐου 2021

Glenn Close: Η συγκινητική εξομολόγηση για το «ψυχικό τραύμα» που την ακολουθεί από την παιδική της ηλικία

Η Glenn Close ανοίγεται για το τραύμα με το οποίο έζησε για δεκαετίες, αφού πέρασε την παιδική της ηλικία κοντά σε μια θρησκευτική αίρεση.

Στη νέα σειρά Apple TV + του πρίγκιπα Harry και της Oprah Winfrey, «The Me You Can't See», η 74χρονη ηθοποιός που ήταν υποψήφια για Όσκαρ, αποκάλυψε ότι ο πατέρας της, ο Δρ. William Taliaferro Close, συμμετείχε σε μια συντηρητική θρησκευτική ομάδα, την Moral Re-Armament, το 1954, όταν εκείνη ήταν μόλις 7 ετών.

Η Close είπε ότι ο πατέρας της ασχολήθηκε τόσο πολύ με την οργάνωση που μετέφερε την οικογένεια στα κεντρικά γραφεία του γκρουπ στην Ελβετία, όπου παρέμειναν για 15 χρόνια πριν συνεχίσει το κολέγιο στη Βιρτζίνια, όταν ήταν 22 ετών.

«Ήταν βασικά μια αίρεση», είπε η Close στο τελευταίο επεισόδιο των ντοκιμαντέρ ψυχικής υγείας. «Όλοι έλεγαν τα ίδια πράγματα και υπήρχαν πολλοί κανόνες, πολύς έλεγχος. Ήταν πραγματικά απαίσιο».

jenny.gr

Η Close είπε ότι ο χρόνος που πέρασε στην αίρεση έβλαψε την ικανότητά της να έχει μόνιμες σχέσεις.

«Λόγω της καταστροφής, της συναισθηματικής και ψυχολογικής, δεν κατάφερα να πετύχω στις σχέσεις μου και να βρω έναν μόνιμο σύντροφο και λυπάμαι γι' αυτό», είπε. «Δεν νομίζω ότι μπορείς να αλλάξεις τα σημεία που σε ενοχλούν, αλλά τουλάχιστον μπορείς να τα αναγνωρίζεις και ίσως να αποφύγεις καταστάσεις που μπορεί να σε κάνουν ευάλωτο, ειδικά στις σχέσεις».

«Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι κάτι που πέρασες σε τόσο πρώιμο στάδιο της ζωής σου εξακολουθεί να έχει τέτοιες δυνατότητες και να είναι καταστροφικό», πρόσθεσε η Close. «Νομίζω ότι αυτό είναι παιδικό τραύμα. Είμαι ψυχολογικά τραυματισμένη».

Η Close αντιμετώπισε επίσης τις ψυχικές ασθένειες της οικογένειάς της, ιδίως της αδερφής της, Jessie Close και του γιου της Jessie, την Calen Pick.

Η ηθοποιός θυμήθηκε την αδερφή της που ζήτησε βοήθεια όταν ήταν στο σπίτι της οικογένειάς τους, στο Wyoming.

«Θυμάμαι ότι τα παιδιά της ήταν ήδη μέσα στο αυτοκίνητό της και ήρθε σε μένα και είπε, "Χρειάζομαι βοήθεια. Δεν μπορώ να σταματήσω να σκέφτομαι την αυτοκτονία"», είπε η Close. «Για μένα, ήταν ένα σοκ».

Τελικά, η Jessie έλαβε βοήθεια, με την Close να λέει: «Κατέληξε στο Νοσοκομείο McLean - ένα ψυχιατρικό νοσοκομείο στη Μασαχουσέτη - την πήγα εκεί. Τελικά, σε ηλικία 50 ετών, διαγνώστηκε ως διπολική με ψυχωτικές τάσεις».

Το 2010, η ηθοποιός δημιούργησε τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Bring Change To Mind», με τη δέσμευση να ευαισθητοποιήσει και να τερματίσει το στίγμα - και τη σιωπή γύρω από την ψυχική ασθένεια.

jenny.gr

Είπε νωρίτερα αυτό το μήνα: «Δεν μπορείτε να λύσετε τα προβλήματα, αν δεν αρχίσετε να μιλάτε γι' αυτά. Αυτό αλλάζει τα πάντα».

Τα τελευταία χρόνια, καθώς έχει παρακολουθήσει την Jessie και τον Calen να μοιράζονται τις ιστορίες τους, η ηθοποιός είπε ότι έχει εμπνευστεί από την ειλικρίνειά τους.

«Ότι μιλούν δημόσια σε πλατφόρμα για το τι έζησαν στην πραγματικότητα, αυτό είναι αληθινό θάρρος», δήλωσε η Close. «Και ήταν οι ήρωές μου, παρόλο που αυτή είναι μια υπερβολική λέξη, είναι η πραγματικότητα».

Δείτε ακόμη: 25 Celebrities που έχουν δηλώσει ότι δεν θέλουν να κάνουν παιδιά

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.