CELEBRITIES

Πρίγκιπας Harry-Meghan Markle: Η σημασία πίσω από τα ονόματα του δεύτερου παιδιού τους


The Jennettes

7 Ιουνίου 2021

Πρίγκιπας Harry-Meghan Markle: Η σημασία πίσω από τα ονόματα του δεύτερου παιδιού τους
Την Κυριακή, ο Δούκας και η Δούκισσα του Sussex ανακοίνωσαν τον ερχομό της πρώτης τους κόρης, την οποία ονόμασαν Lilibet Diana Mountbatten-Windsor και είναι ένα ξεκάθαρο νεύμα στην βασιλική οικογένεια!

Την Κυριακή, ο Δούκας και η Δούκισσα του Sussex ανακοίνωσαν τον ερχομό της πρώτης τους κόρης, την οποία ονόμασαν Lilibet Diana Mountbatten-Windsor και είναι μια ξεκάθαρη αναφορά στη βασιλική οικογένεια!

Πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι με το άκουσμα των ονομάτων του δεύτερου παιδιού του πρίγκιπα Harry και της Meghan Markle, θέλησαν να μάθουν τη σημασία πίσω από αυτά!

Το Lilibet αναφέρεται στο ψευδώνυμο της βασίλισσας μέσα στην οικογένεια και χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά όταν η πριγκίπισσα Ελισάβετ ήταν μωρό και δεν μπορούσε να προφέρει το όνομά της σωστά.

Ο παππούς της, ο βασιλιάς George V, την φώναζε στοργικά «Lilibet», προσπαθώντας να τη μιμηθεί. Από τότε, ο τρυφερός αυτός όρος έγινε συνήθεια και η οικογένειά της την φώναζε έτσι, με τον Δούκα του Εδιμβούργου να αναφέρεται επίσης στη γυναίκα του με αυτόν τον τρόπο. Γράφοντας στην πεθερά του μετά το γάμο τους, είπε: «Η Lilibet είναι το μόνο "πράγμα" στον κόσμο που είναι απολύτως αληθινό για μένα».

Ωστόσο, ο Δούκας και η Δούκισσα δήλωσαν ότι η νέα κόρη τους, το 11ο δισέγγονο της βασίλισσας, θα είναι γνωστή ως Lili, που στα αγγλικά θυμίζει το λουλούδι με το ίδιο όνομα, lily (κρίνος) και φαίνεται συχνά να συμβολίζει την αγνότητα, τη δέσμευση, την αναγέννηση και τη γονιμότητα.

jenny.gr

Το μεσαίο όνομα της Lili, Diana, τιμά την αείμνηστη μητέρα του Harry, την Diana, την πριγκίπισσα της Ουαλίας, η οποία θα γινόταν 60 ετών την 1η Ιουλίου του τρέχοντος έτους, εάν δεν είχε πεθάνει σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα το 1997, όταν ο Harry ήταν μόλις 12 ετών.

Το όνομα Diana έχει την καταγωγή του στην ινδοευρωπαϊκή λέξη που αναφέρεται στο «θεϊκό» και είναι επίσης το όνομα της ρωμαϊκής θεάς της γονιμότητας, του τοκετού, του κυνηγιού και του φεγγαριού.

Η πρώτη ξαδέρφη της Lili, πριγκίπισσα Charlotte, έχει επίσης το Diana ως ένα από τα μεσαία ονόματά της, καθώς και το δικό της αφιέρωμα στη προ-γιαγιά τους, με το πλήρες όνομά της να είναι η Charlotte Elizabeth Diana.

Ενώ η Ελισάβετ είναι το όνομα μιας από τις δύο πιο μακροχρόνιες και επιτυχημένες βασίλισσες της Βρετανίας, έχει επίσης θρησκευτικά στοιχεία. Στη Βίβλο, η μητέρα του Ιωάννη του Βαπτιστή ονομάζεται Ελισάβετ, που προέρχεται από την εβραϊκή Elisheba και σημαίνει, «Ο Θεός είναι ο όρκος μου».

jenny.gr

Ο μεγαλύτερος αδερφός της Lilibet είναι ο Archie Harrison Mountbatten-Windsor, του οποίου το όνομα σημαίνει γνήσιος, τολμηρός ή γενναίος και είναι μια συντομευμένη εκδοχή του Archibald, ενώ το Harrison - ένα όνομα που αρχικά χρησιμοποιήθηκε ως επώνυμο - κυριολεκτικά σημαίνει «γιος του Harry».

Το επώνυμό τους, Mountbatten-Windsor, δημιουργήθηκε το 1960, συνδυάζοντας τα επώνυμα της βασίλισσας και του πρίγκιπα Φιλίππου όταν παντρεύτηκαν.

Όπως ο Archie, ο οποίος δεν είχε δικαίωμα βασιλικού τίτλου όταν γεννήθηκε το 2019, η Lili δεν επιτρέπεται να είναι πριγκίπισσα ούτε να έχει τον τίτλο «Αυτού Μεγαλειότητα», καθώς και οι δύο απομακρύνονται πολύ από το στέμμα σύμφωνα με κανόνες που έχουν καθοριστεί πριν από περισσότερα από 100 χρόνια .

Ωστόσο, θα έχουν το δικαίωμα να είναι πριγκίπισσα και πρίγκιπας, μετά το θάνατο της βασίλισσας, μόλις ο παππούς τους, ο πρίγκιπας Κάρολος, γίνει βασιλιάς.

Δείτε ακόμη: 9 ασυνήθιστες παραδόσεις για τα μωρά της βασιλικής οικογένειας που δεν γνωρίζαμε πως υπάρχουν

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.