CELEBRITIES

Barack Obama: Oι γυναίκες αντιμετώπισαν απίστευτες καταστάσεις λόγω της πανδημίας


The Jennettes

15 Ιουνίου 2021

Barack Obama: Oι γυναίκες αντιμετώπισαν απίστευτες καταστάσεις λόγω της πανδημίας
Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ μίλησε για μία αλήθεια που πολλοί επιλέγουν να αγνοούν: Η γυναικεία ενδυνάμωση μας αφορά όλους. Εξήγησε, μάλιστα, πως τόσο η κυβέρνηση, όσο κι οι άνδρες από το ρόλο του συζύγου και του συντρόφου, μπορούν να περιορίσουν το χάσμα των φύλων στην εργασία.

Σε συνέντευξη που έδωσε στο The 19th, ο Barack Obama, μίλησε για μία αλήθεια που πολλοί επιλέγουν να αγνοούν: Η γυναικεία ενδυνάμωση μας αφορά όλους. Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, μάλιστα, εξήγησε πως τόσο η κυβέρνηση, όσο κι οι άνδρες από το ρόλο του συζύγου και του συντρόφου, μπορούν να περιορίσουν το χάσμα των φύλων στην εργασία.

 «Οι γυναίκες παίζουν καίριο ρόλο στην οικονομία κι όχι μόνο εδώ στις ΗΠΑ, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο. Και αν οι γυναίκες απέχουν από το χώρο εργασίας, όλα χειροτερεύουν», τόνισε. 

«Το βλέπουμε τώρα. Τη χρονιά που πέρασε, η πανδημία ανάγκασε πολλές να συνδυάσουν την τηλεργασία, την τηλεκπαίδευση και την έλλειψη βοήθειας στη φροντίδα των παιδιών – μαζί με ό, τι άλλο ήδη έκαναν. Βρέθηκαν σε απίστευτες καταστάσεις και, σε πολλές περιπτώσεις, κλήθηκαν να κάνουν μία δύσκολη επιλογή».

Ο Barack Obama σημείωσε πως «καθένας μας θα παίξει το δικό του ρόλο» στην ανατροπή της κατάστασης αυτής. «Η κυβέρνηση μπορεί να βοηθήσει ξεκινώντας με την παροχή μεγαλύτερων αδειών αλλά και υψηλότερων μισθών στους γονείς. Αλλά κι εμείς οι σύζυγοι, οι σύντροφοι πρέπει να βεβαιωθούμε πως κάνουμε ό, τι περνά απ’ το δικό μας χέρι – να μοιραζόμαστε τις ευθύνες και να βοηθάμε τους γιους και τις κόρες μας να καταλάβουν πως ο γάμος και η ανατροφή των παιδιών, είναι μία συνεργασία».

 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.