CELEBRITIES

Bill Cosby: Ελεύθερος μετά την καταδίκη για σεξουαλικά εγκλήματα - «Οργή και απογοήτευση» για τα θύματα


The Jennettes

1 Ιουλίου 2021

Bill Cosby: Ελεύθερος μετά την καταδίκη για σεξουαλικά εγκλήματα - «Οργή και απογοήτευση» για τα θύματα

Το 2018, καταδικάστηκε σε δεκαετή φυλάκιση για σεξουαλική παρενόχληση. Περισσότερες από 60 γυναίκες κατέθεσαν εναντίον του, παραθέτοντας τον τρόπο με τον οποίο είχε προσβάλλει την αξιοπρέπειά του. Τώρα, έχοντας εκτίσει μόλις τα δύο χρόνια της ποινής του, ο Bill Cosby αφέθηκε ελεύθερος.

Ο 83χρονος σήμερα κωμικός, ανάρτησε στο Twitter το «ευχαριστώ» του απέναντι σε όποιον τον στήριξε. «Ποτέ δεν άλλαξα τη στάση, ούτε την ιστορία μου. Διατηρούσα πάντα την αθωότητά μου», έγραψε.

Τα θύματά του δεν περίμεναν να συμβεί αυτό. Ένιωσαν απογοήτευση, οργή και αηδία με την κατάληξη της υπόθεσής τους – μίας από τις σημαντικότερες στην εποχή του #MeToo.

Η Andrea Constand, η οποία έπαιξε ρόλο – κλειδί στην καταδίκη του Crosby, δήλωσε απογοητευμένη και πρόσθεσε ως η απόφαση του δικαστηρίου θα σταθεί εμπόδιο στις γυναίκες που έχουν κακοποιηθεί. Δε θα μιλούν για όσα υπέστησαν – ιδιαίτερα όταν προέρχονται από κάποιον ισχυρό άνδρα.

«Είμαι σοκαρισμένη… Το στομάχι μου σφίγγεται και είμαι συντετριμμένη για την αδικία όλου αυτού», είπε η Victoria Valentino, η οποία κατέθεσε ότι τη βίασε τη δεκαετία του ’60.

«Ήμασταν περισσότερες από 63 γυναίκες που βγήκαμε μπροστά», είπε η Patricia Leary Steuer στο CNN. Όπως υποστήριξε τότε, τη νάρκωσε και την κακοποίησε τη δεκαετία του ’70 και προσπαθούσε να γίνει μέντοράς της, στην προσπάθειά της να γίνει τραγουδίστρια. «Με παρηγορεί το ότι κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε και είπαμε την αλήθεια. Στο τέλος, αυτή ήταν η μόνη μας δύναμη. Είμαι τόσο θυμωμένη που το σύστημα είναι τόσο διεφθαρμένο που λειτουργεί υπέρ των ισχυρών και των πλουσίων και, στη συγκεκριμένη περίπτωση, ενός ισχυρού και πλούσιου άνδρα. Αυτό πρέπει να αλλάξει».

Η Lisa Bloom, η δικηγόρος που εκπροσώπησε τις τρεις αυτές γυναίκες, τοποθετήθηκε μέσω Twitter. «Δεν αφέθηκε ελεύθερος επειδή είναι αθώος», έγραψε. «Απελευθερώθηκε επειδή ένας δικαστής του υποσχέθηκε χρόνια πριν ότι δε θα ερχόταν ενώπιον της δικαιοσύνης, χωρίς καν να κάνει συμφωνία για την ποινή του».

 

Δείτε ακόμη:

 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.