CELEBRITIES

Grey is the new Black: Η Sarah Jessica Parker επαναπροσδιορίζει την ομορφιά άνω των 50


Εύα Κονδύλη

15 Ιουλίου 2021

Grey is the new Black: Η Sarah Jessica Parker επαναπροσδιορίζει την ομορφιά άνω των 50
Τα 50 δεν έδειχναν ποτέ καλύτερα! Και αυτό αποδεικνύει η Sarah Jessica Parker και η παρέα της στα νέα γυρίσματα του revive του θρυλικού Sex and The City, «..And Just Like That», όπου 20 σχεδόν χρόνια μετά το τελευταίο επεισόδιο της σειράς, οι τρεις τους δείχνουν πιο όμορφες από ποτέ!

Τα 50 δεν έδειχναν ποτέ καλύτερα!

Και αυτό αποδεικνύει η Sarah Jessica Parker και η παρέα της στα νέα γυρίσματα του revive του θρυλικού Sex and The City, «..And Just Like That», όπου 20 σχεδόν χρόνια μετά το τελευταίο επεισόδιο της σειράς, οι τρεις τους δείχνουν πιο όμορφες από ποτέ!

Και ενώ ο φανταχτερός κόσμος της καλαίσθητης μόδας τους παραμένει αναλλοίωτος, αυτό που μας τραβάει την προσοχή είναι τα μαλλιά τους, συγκεκριμένα, το πλατινέ καρέ της Cynthia Nixon και το γκρι μαλλί της Sarah Jessica Parker, όπου έρχονται να επαναπροσδιορίσουν την ομορφιά μετά τα 50 και να «φωνάξουν» ότι το «Grey is the new Black»!

jenny.gr
@Splash News

Στη σειρά, το ξανθό μαλλί ήταν ένα signature look της Carrie Bradsaw, (μην ξεχνάτε πως η Sarah Jessica Parker ήταν εκείνη που έκανε trend το ombre hair look!), όμως πλέον αυτό φαίνεται να έχει αντικατασταθεί με λευκές τρίχες που φωτίζουν το πρόσωπό τους.

Τόσο η ίδια, όσο και η Cynthia Nixon φαίνεται πως, αντί να προσπαθούν να καλύψουν τα γκρίζα μαλλιά τους -μια πρακτική που εδώ και χρόνια ακολουθούν οι γυναίκες- αντιθέτως τα αναδεικνύουν, προσθέτοντας ασημένιες και πλατινέ ανταύγειες.

jenny.gr
@Splash News

Και είναι απολύτως φυσιολογικό δεδομένου ότι ο πρωταρχικός στόχος της σειράς ήταν αυτός: Να μάθει στη γυναίκα να αγαπάει τον εαυτό της όπως είναι, παρουσιάζοντας την «ωμή» - αλλά απολύτως αληθινή- πλευρά της. Έτσι και τώρα, οι αγαπημένες πρωταγωνίστριες μάς δείχνουν πώς «εξαλείφουν» τα στερεότυπα και «αγκαλιάζουν» την ηλικία τους, παραμένοντας πιο κομψές από ποτέ.

Απευθύνονται στις ίδιες γυναίκες που τις παρακολουθούσαν και πριν χρόνια, μεγαλώνοντας μαζί τους, αλλά και σε ένα ολοκαίνουριο κοινό, που βλέπει στη μικρή οθόνη ότι η γυναίκα δεν μπαίνει σε «καλούπια» και η πραγματική ομορφιά είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που μας μαθαίνει η σημερινή κοινωνία

Τα γκρίζα μαλλιά- «γροθιά» στα φυλετικά στερεότυπα

Και δεν είναι οι μόνες. Τα γκρίζα μαλλιά έχουν πάρει τη μορφή κάποιου είδους ανεπίσημου κινήματος, όπου όλο και περισσότερες γυναίκες της showbiz περνάνε το μήνυμά τους: «αρκετά πια». Αρκετά πια με την πίεση που πέφτει πάνω στη γυναίκα να κρύβει την πραγματική της ηλικία, αρκετά πια με τον σεξισμό και την ανθρωποφαγία που περικυκλώνει τις γυναίκες μόλις δείξουν τα φυσικά τους μαλλιά.

jenny.gr
@Splash News

Στο Φεστιβάλ των Καννών, είδαμε μερικές από τις πιο όμορφες, εντυπωσιακές και inspiring εμφανίσεις των τελευταίων ετών, όπου τα γκρίζα μαλλιά είχαν την τιμητική τους φέτος. Από την Jodie Foster και την Helen Mirren, στην αποστομωτική απάντηση της Andie McDowell για την εμφάνισή της, «Μου αρέσω! Αυτό συμβαίνει στην ηλικία μου», επιβεβαιώνονται όσα αναφέραμε πιο πάνω. 

Το θέμα του Hollywood με την ηλικία, ειδικά της γυναίκας, έχει συζητηθεί πολύ όσο περνάνε τα χρόνια. Μέχρι πότε όμως θα θεωρείται ταμπού μια γυναίκα να αφήνει τα μαλλιά της γκρίζα; Και πόσο διαφορετικό είναι από όταν ένας διάσημος άνδρας θα αφήσει τα μαλλιά του γκρίζα και αντιθέτως θα αναφερθεί ότι «τον κολακεύουν»;

jenny.gr
@Splash News

Αυτά τα ερωτήματα απλά κάνουν πιο εμφανή τα φυλετικά στερεότυπα που υπάρχουν ανάμεσα στους άνδρες και τις γυναίκες και είναι δύσκολο να απαντηθούν ή να σταματήσουν να υπάρχουν, αν η κοινωνία δεν κάνει μια μεταστροφή στις αντιλήψεις της.

Ένα ήσυχο, αλλά δυνατό κίνημα είναι «προ των πυλών» και έχει στόχο να επαναπροσδιορίσει την ομορφιά των γυναικών, όχι μόνο πάνω από κάποια συγκεκριμένη ηλικία, αλλά γενικότερα, να τις κάνει να αγαπήσουν τον εαυτό τους και την ηλικία τους. Δεν είναι «τάση», ούτε και «μόδα», αλλά μια σημασία πολύ πιο βαθιά από αυτές τις λέξεις. Αν αυτό δεν είναι επανάσταση, τότε τι είναι;

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Getty Images

Δείτε ακόμη: 10 διάσημοι που έχουν μιλήσει με θάρρος για την σεξουαλική κακοποίησή τους

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr

 

 

 

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.