CELEBRITIES

Ο Musk τρολάρει πάλι τον Bezos για τις διαστημικές του αποτυχίες, ενώ ο κόσμος καίγεται


The Jennettes

13 Αυγούστου 2021

Elon Musk-Jeff Bezos
O Elon Musk χλεύασε τον ανταγωνιστή του και επίσης εκατομμυριούχο Jeff Bezos επειδή σύμφωνα με εκείνον επικεντρώνεται στο να ασκεί κυβερνητική επιρροή και όχι στην ανάπτυξη πυραύλων. Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Τετάρτης ανέβασε ένα αρκετά εριστικό tweet, «Αν η κυβερνητική επιρροή και οι δικηγόροι μπορούσαν να σε βάλουν σε τροχιά, ο Bezos θα ήταν τώρα στον Πλούτωνα». 

O Elon Musk χλεύασε τον ανταγωνιστή του και επίσης δισεκατομμυριούχο Jeff Bezos επειδή σύμφωνα με εκείνον επικεντρώνεται στο να ασκεί κυβερνητική επιρροή και όχι στην ανάπτυξη πυραύλων. Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Τετάρτης ανέβασε ένα αρκετά εριστικό tweet, «Αν η κυβερνητική επιρροή και οι δικηγόροι μπορούσαν να σε βάλουν σε τροχιά, ο Bezos θα ήταν τώρα στον Πλούτωνα». 

Οι δυο ισχυροί άντρες τα τελευταία χρόνια ανταλλάσσουν συνεχώς θέση ως ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, χρησιμοποιώντας την αμύθητη περιουσία τους για να χρηματοδοτήσουν τις ιδιωτικές διαστημικές τους εταιρείες.

Η SpaceX του Musk κέρδισε πριν λίγο καιρό ένα προσοδοφόρο συμβόλαιο με τη Nasa για την ανάπτυξη του σκάφους Starship για την αποστολή Artemis του 2024, η οποία στοχεύει στην επιστροφή των ανθρώπων στη Σελήνη.

Από την άλλη, η Blue Origin του Bezos έχασε τη χρηματοδότηση και υπέβαλε διαμαρτυρία 50 σελίδων στο Government Accountability Office, κατηγορώντας τη Nasa ότι «μετακίνησε τα δοκάρια του τέρματος την τελευταία στιγμή». Η Blue Origin περιέγραψε τη διαδικασία υποβολής προσφορών ως «ελαττωματική», με τον Musk να απαντά, «Δεν μπορείτε να μπείτε σε τροχιά lol». 

Το συγκεκριμένο περιστατικό είναι το τελευταίο μιας σειράς υπαινιγμών που ανταλλάσσουν οι δισεκατομμυριούχοι τα τελευταία χρόνια, καθώς κάθε εταιρεία μάχεται να ξεπεράσει την άλλη κατακτώντας σημαντικά ορόσημα διαστημικών πτήσεων.

Το 2015, ο Bezos περιέγραψε την πρώτη επιτυχημένη εκτόξευση και προσγείωση του διαστημικού οχήματος της Blue Origin, New Shepard, ως «το πιο σπάνιο θηρίο», με τον Musk να απαντά, «Όχι ακριβώς «το πιο σπάνιο». Ο πύραυλος της SpaceX, Grasshopped, έκανε έξι πτήσεις πριν από τρία χρόνια και εξακολουθεί να υπάρχει».

Το 2019, ο Elon Musk μοιράστηκε μια σατιρική εικόνα της σεληνιακής προσγείωσης της Blue Origin, αλλάζοντας το όνομα από Blue Moon σε Blue Balls.

Ενώ, τον περασμένο μήνα, λίγες μέρες μετά από την πτήση διάρκειας 10 λεπτών στην άκρη του διαστήματος με τον πύραυλο New Shepard της Blue Origin, ο Jeff Bezos δημοσίευσε μια ανοιχτή επιστολή προς τη Nasa ζητώντας να διορθωθεί το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για την αποστολή Artemis. Προσφέρθηκε επίσης να καλύψει μεγάλο μέρος του κόστους για την ανάπτυξη ενός εξαρτήματος προσγείωσης στη σελήνη. «Είμαι περήφανος που προσφέρω αυτές τις συνεισφορές και είμαι ευγνώμων που είμαι στην οικονομική θέση να μπορώ να το κάνω», έγραψε.

Ο Musk αργότερα απάντησε έμμεσα, κάνοντας tweet: «Απλώς θέλω να ευχαριστήσω όσους βρίσκονται στην κυβέρνηση που αγωνίζονται σκληρά για να συμβεί το σωστό, παρά τις ακραίες πιέσεις να γίνει το αντίθετο. Εκεί είναι ο πυρήνας της καλοσύνης του αμερικανικού κράτους».
 

Δείτε ακόμη: Πλανήτης ή Πλαστικό; To National Geographic έχει ένα ερώτημα για όλους εμάς

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.