CELEBRITIES

Thomas Doherty: To pansexual αγόρι του Gossip Girl θα γίνει η νέα σας εμμονή


Σύρμα Κιουπελόγλου

13 Αυγούστου 2021

Thomas Doherty: To pansexual αγόρι του Gossip Girl θα γίνει η νέα σας εμμονή
Μπορεί η Serena van der Woodsen και η Blair Waldorf να μην εθεάθηκαν στα σκαλιά του Met ή στον σταθμό Grand Central αλλά το reboot του Gossip Girl είναι μας επιφύλασσε εκπλήξεις. 

Μπορεί η Serena van der Woodsen και η Blair Waldorf να μην εθεάθηκαν στα σκαλιά του Met ή στον σταθμό Grand Central αλλά το reboot του Gossip Girl μας επιφύλασσε εκπλήξεις. 

Μία από αυτές είναι ο Βρετανός Thomas Doherty, ο οποίος ενσαρκώνει τον Max Wolfe, έναν καρδιοκατακτητή της ελίτ του Manhattan σε μία polyamorous pansexual εκδοχή. «Ναι είμαι αρκετά γυμνός και ναι κάνω αρκετό σεξ», είχε πει ο ίδιος σχετικά με τον ρόλο του, στο Cosmopolitan.

Στο reboot του Gossip Girl, το οποίο έκανε από την αρχή εμφανή την προσπάθειά του να αναδείξει τη διαφορετικότητα στο νέο του cast, ο Doherty είναι ο ηθοποιός με τη μεγαλύτερη εμπειρία. Πρώην παιδί της Disney, έκλεψε καρδιές ως ο γιος του Captain Hook στο «Descendants 2». Σήμερα, όμως, ψάχνει πιο ώριμους ρόλους. Με τη βοήθεια του δημιουργού της σειράς, Joshua Safran, ο ίδιος δημιούργησε έναν χαρακτηριστικό άντρα της Gen Z, με μία αύρα από old Hollywood, polyamorous και με υπερβολική αυτοπεποίθηση. Έναν Chuch Bass 2.0, χωρίς την τοξική αρρενωπότητα. Ο Max είναι ευχάριστα μελοδραματικός, αρκετά αστείος και με ατάκες που έχουν γίνει ήδη viral στο Twitter. Η ερμηνεία του τον έβαλε στη λίστα των ηθοποιών που αξίζει να παρακολουθήσουμε την τηλεοπτική σεζόν του 2021.

Κατά τη διάρκεια της οντισιόν του ηθοποιού, ο Safran παρατήρησε ότι ο Doherty έκανε τον χαρακτήρα πολύ κακό, πιο κοντά στον χαρακτήρα του Chuck Bass της αρχικής σειράς. Δεν ήταν όμως αυτό το ζητούμενο, εκείνος ήθελε περισσότερο έναν σύγχρονο Cary Grant και αυτό ακριβώς του έδωσε ο Doherty στη συνέχεια. 

Ωστόσο, να σημειωθεί ότι ακόμα και οι αρχικοί ηθοποιοί μπορεί να κοκκινίσουν με τις σκηνές του Max, καθώς μία από αυτές τον παρουσιάζει να φιλιέται με τον κολλητό του φίλο Aki (Evan Mock) κάνοντας ατμόλουτρο, ενώ σε μία άλλη κάνει σεξ με την κοπέλα του Aki, Audrey (Emily Alyn Lind), πίσω από την πλάτη του. Κλασικά Gossip Girl πράγματα. Σε ένα άλλο επεισόδιο, αφού μαθαίνει ότι οι μπαμπάδες του βρίσκονται στα πρόθυρα του χωρισμού, ο Max πηγαίνει σε ένα πάρτι με ναρκωτικά και την επόμενη μέρα φτάνει στο σχολείο με ασθενοφόρο. Πριν μπει όμως στην τάξη, φιλάει στο στόμα τον νοσοκόμο και την νοσοκόμα που τον συνοδεύουν. «Νομίζω ότι στην πραγματικότητα φίλησα περίπου τέσσερις από αυτούς, αλλά έδειξαν μόνο δύο», λέει ο Doherty γελώντας.

Το νέο Gossip Girl υιοθετεί μια πιο σύγχρονη προσέγγιση των χαρακτήρων του, τοποθετώντας τους σε έναν κόσμο όπου δεν είναι όλοι λευκοί, straight ή cisgender. Η πλοκή ακολουθεί τη Zoya Lott (Whitney Peak), μια νέα μαθήτρια από σχετικά χαμηλό υπόβαθρο, η οποία με τη βοήθεια υποτροφίας επανενώνεται με την πλούσια και κακομαθημένη ετεροθαλή αδελφή της Julien Calloway (Jordan Alexander). Αυτήν τη φορά, η ταυτότητα του Gossip Girl είναι γνωστή από την αρχή. Όχι δεν είναι το μοναχικό αγόρι, αλλά οι καθηγητές του σχολείου με επικεφαλής την καθηγήτρια Αγγλικών Kate Keller (Tavi Gevinson), που χρησιμοποιούν έναν ανώνυμο λογαριασμό στο Instagram για να κρατήσουν τους μαθητές τους υπό έλεγχο.

Παρά τις καλές της προθέσεις, η σειρά δεν είχε την αναμενόμενη επιτυχία και η αποδοχή της από κοινό και κριτικούς ήταν στην καλύτερη περίπτωση χλιαρή. Παρόλα αυτά ανανεώθηκε για 2η σεζόν και εμείς περιμένουμε με αγωνία να δούμε τι άλλο μας επιφυλάσσει ο χαρακτήρας του Doherty. 

O ίδιος λέει ότι η ενσάρκωση του Max ήταν μια εμπειρία που του άνοιξε τα μάτια. «Πάντα έβλεπα τη σεξουαλικότητα ως φάσμα. Αλλά το να παίξω έναν πανσεξουαλικό χαρακτήρα, ήταν απίστευτα απελευθερωτικό. Ήταν πολύ εκπαιδευτικό και σίγουρα με έκανε να αμφισβητήσω τις δικές μου προκαταλήψεις και το κόλλημα μου στο «Αυτό αγαπάς, αυτό κάνεις, όλα τα άλλα είναι λάθος».

Όπως και οι περισσότεροι στην ηλικία του, ο ίδιος λέει ότι δεν πιστεύει στις ταμπέλες. «Νομίζω ότι είναι πολύ περιοριστικές και νομίζω ότι καθώς μεγαλώνεις και βιώνεις τη ζωή λίγο περισσότερο, εξελίσσεσαι συνεχώς και αλλάζεις. Νιώθω ότι οι ετικέτες σε περιορίζουν. Είναι σαν τείχη στην ανάπτυξή σου». 

Σύμφωνα με φήμες ο Doherty βγαίνει με το μοντέλο Yasmin Wijnaldum, αλλά όπως λέει δεν θα χρησιμοποιούσε ταμπέλες για να περιγράψει τον εαυτό του. «Μέχρι τώρα ήταν κορίτσια. Αυτή είναι μια προτίμηση. Αλλά είμαι 26 ετών και ζω στη Νέα Υόρκη…» λέει με ένα διαβολικό χαμόγελο.

Αυτό το αγόρι έχει σίγουρα καταφέρει να τραβήξει την προσοχή μας. XOXO Thomas Doherty…

Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: Instagram thomasadoherty / Heather Hazzan for Variety

Δείτε ακόμη: Gossip Girl Looks 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.