CELEBRITIES

H Amanda Gorman θέλει να γίνει Πρόεδρος των ΗΠΑ: «Δεν χρειάζεται να αλλάξω αυτό που είμαι για να γίνω ηγέτης»


The Jennettes

24 Αυγούστου 2021

H Amanda Gorman θέλει να γίνει Πρόεδρος των ΗΠΑ: «Δεν χρειάζεται να αλλάξω αυτό που είμαι για να γίνω ηγέτης»

H Amanda Gorman μάς έχει εμπνεύσει για πολλούς λόγους μέχρι σήμερα.

Κατάφερε να γίνει η νεότερη ποιήτρια στην ιστορία των ΗΠΑ που μίλησε σε ορκωμοσία Προέδρου και συγκίνησε με την απαγγελία της, υπήρξε η πρώτη ποιήτρια που φιλοξενήθηκε σε εξώφυλλο της Vogue ενώ έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλά ακόμη εξώφυλλα όπως στο περιοδικό TIME. Αυτή τη φορά έκλεψε τις εντυπώσεις με τη φωτογράφισή της στο WSJ Magazine αλλά και με τα όσα είχε να πει. 

Το μέλλον της βρίσκεται μέσα στον Λευκό Οίκο. Η 23χρονη επιβεβαίωσε στο περιοδικό πως σκοπεύει να βάλει υποψηφιότητα για πρόεδρος της Αμερικής το 2036, κάτι το οποίο είχε αναφέρει και σε προηγούμενες συνεντεύξεις της. «Πιστεύω ότι για να πλησιάσει κανείς το ακατόρθωτο, πρέπει να συμπεριφέρεται σαν να βρίσκεται σε μια απόσταση που είναι προσεγγίσιμη. Πάντα θεωρούσα τα γραφεία των πολιτικών ως ένα περιβάλλον τοξικό και απαίσιο». 

Όπως προσθέτει: «Είχα πάντα στο μυαλό μου την πολιτική με την πιο παραδοσιακή της έννοια αλλά από τότε που είχα την ευκαιρία να συναναστραφώ με γυναίκες όπως η Hilary Clinton και η Nancy Pelosi, κατάλαβα ότι δεν χρειάζεται να αλλάξω αυτό που είμαι για να γίνω ηγέτης. Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά θα γίνουν η δύναμή μου όταν χρειαστεί».

«Αυτό που ελπίζω να προσφέρει η ποίηση μου στον κόσμο είναι ένα νέο είδος γλώσσας ή την ελπίδα για ένα ταξίδι δραπέτευσης από τον ίδιο μας τον εαυτό. Η μαγεία που όλοι έχουμε μέσα μας είναι οι ίδιες οι πράξεις μας, όταν εφαρμόζουμε αυτά που ονειρευόμαστε».

Η αλλαγή προς το καλύτερο γεννιέται, σύμφωνα με την ίδια, μέσα από μια νέα διάλεκτο που επιτρέπει στους ανθρώπους να μοιράζονται κοινά όνειρα και προσδοκίες. Μόνο έτσι αλλάζει ο κόσμος προς το καλύτερο και η πολιτική πάει ένα βήμα μπροστά. Η Gorman που έχει συνεργαστεί επίσης με το πρακτορείο μοντέλων IMG Models, ισχυρίζεται ότι η μόδα και η τέχνη είναι μέρος της πολιτικής. 

«Η τέχνη είναι πολιτική. Θα έλεγα, ιδίως η μόδα. Λατρεύω να ανακαλύπτω μαγικές υπερδυνάμεις επάνω σε αυτά που φοράω». Κάπως έτσι αποτελεί πηγή έμπνευσης για κάθε γυναίκα ενώ η Michelle Obama είχε πει κάποτε για την ίδια στο WSJ Magazine: «Κοιτάζοντάς την, βλέπω μια γυναίκα που θα μας φέρει πιο κοντά σε μια καλύτερη και πιο συμπεριληπτική Αμερική, που θα χρησιμοποιήσει την ταυτότητά της ως μαύρη γυναίκα και την ικανότητά της να επικοινωνεί και να συνδέεται με τον κόσμο, αλλάζοντάς τον προς το καλύτερο».

Τον Ιανουάριο, ακολουθώντας τα βήματα της σπουδαίας Maya Angelou, η Αφροαμερικανή ποιήτρια απήγγειλε ένα πρωτότυπο ποίημα με τίτλο «The Hill We Climb», προς τιμήν του νέου τότε προέδρου, Joe Biden, και της αντιπροέδρου Kamala Harris. Το ποίημα, διάρκειας 5 λεπτών, το εμπνεύστηκε ύστερα από την κατάληψη στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου και άγγιξε θέματα ενίσχυσης της εθνικής «ενότητας», «συντροφικότητας» και «χαράς». 

Δείτε ακόμη: Τα highlights της ορκωμοσίας Biden 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.