CELEBRITIES

Βασίλισσα Ελισάβετ: Τι θα γίνει μετά τον θάνατό της - Το μυστικό σχέδιο «London Bridge»


The Jennettes

8 Σεπτεμβρίου 2022

Βασίλισσα Ελισάβετ: Τι θα γίνει μετά τον θάνατό της - Το μυστικό σχέδιο «London Bridge»
Τι θα συμβεί όταν η βασίλισσα Ελισάβετ πεθάνει;

Τι θα συμβεί όταν η βασίλισσα Ελισάβετ πεθάνει; Έγγραφα αποκαλύπτουν αναλυτικά τα βήματα μετά τον θάνατό της και το Politico τα έχει στην κατοχή του. Όπως αποκαλύπτει, το σχέδιο της βρετανικής κυβέρνησης έχει την κωδική ονομασία «Επιχείρηση London Bridge» και παρέμενε για χρόνια μυστικό.

Όπως γίνεται γνωστό, η ημέρα του θανάτου της θα ονομαστεί «D-Day» με κάθε μέρα στη συνέχεια να οδηγεί στην κηδεία της γνωστή ως «D+1», «D+2» κ.λπ. Τις ώρες που θα ακολουθήσουν το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, θα πραγματοποιηθεί ένας «καταιγισμός κλήσεων» για να ενημερωθεί ο πρωθυπουργός, ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου και ένας αριθμός ανώτερων υπουργών και αξιωματούχων.

Ο πρωθυπουργός θα ενημερωθεί από τον ιδιωτικό γραμματέα της βασίλισσας Ελισάβετ, ο οποίος θα ενημερώσει επίσης το γραφείο του Συμβουλίου του Προσωπικού Συμβουλίου, το οποίο συντονίζει τις κυβερνητικές εργασίες για λογαριασμό του μονάρχη. Ο υπάλληλος θα ενημερώσει με τον παρακάτω τρόπο τον πρωθυπουργό: Θα του πει ότι «η Γέφυρα του Λονδίνου έπεσε», ενώ ο θάνατός της βασίλισσας Ελισάβετ θα ανακοινωθεί με έκτακτο δελτίο από το Press Association.

Το κοινό θα το μάθει για πρώτη φορά όταν δημοσιοποιηθεί επίσημη ανακοίνωση από τον βασιλικό οίκο. Ο νέος Βασιλιάς Κάρολος την ίδια μέρα θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό, και στη συνέχεια θα απευθύνει διάγγελμα στο έθνος στις 6 το απόγευμα.

Οι παρουσιαστές ειδήσεων θα φορούν μαύρα κοστούμια και ρούχα, ενώ η τηλεοπτική ροή θα ακυρωθεί για τις ειδήσεις του θανάτου. Οι ραδιοφωνικοί σταθμοί αναμένεται να έχουν μπλε φώτα που με την είδηση του θανάτου θα αρχίσουν να αναβοσβήνουν – αυτά θα προειδοποιήσουν τους DJ να παίξουν «την ανάλογη μουσική», προτού περάσουν σε ειδήσεις, οπότε ο θάνατος της Βασίλισσας θα ανακοινωθεί στους ακροατές.

H κηδεία της Ελισάβετ θα πραγματοποιηθεί δέκα ημέρες μετά το θάνατό της και θα κηρυχθεί «ημέρα εθνικού πένθους», αλλά όχι και αργία. «Οι λεπτομέρειες του χρονοδιαγράμματος για τις 10 ημέρες μεταξύ του θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ και της κηδείας της, κρίνονται από μπανάλ έως γελοίες», σημειώνει το Politico. Μάλιστα, αν πέσει καθημερινή, θα εξαρτηθεί από τους εργοδότες για το αν δώσουν ρεπό στο προσωπικό τους. Το φέρετρο θα μεταφερθεί από το Buckingham στα Ανάκτορα του Wentminster όπου θα τοποθετηθεί σε βάθρο και θα παραμείνει ανοιχτό για λαϊκό προσκύνημα για 23 ώρες ημερησίως και τρεις ημέρες.

Όσον αφορά τα social media, σχεδιάζεται να αλλάξει σε μαύρο το φόντο της επίσημης ιστοσελίδας της βασιλικής οικογένειας με μια απλή και λιτή ανακοίνωση που θα επιβεβαιώνει το θάνατο της βασίλισσας. Η ιστοσελίδα της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου (gov.uk) καθώς και οι λοιποί κυβερνητικοί ιστότοποι θα φέρουν ένα πένθιμο banner στην κορυφή τους. Μη επείγον περιεχόμενο δε θα δημοσιεύεται ενώ τα retweets θα απαγορευτούν ρητά - εκτός αν απομακρυνθούν από τον επικεφαλής επικοινωνίας της κυβέρνησης.

Να σημειωθεί ότι έχει προβλεφθεί ειδικό σχέδιο για το ενδεχόμενο ο θάνατος της βασίλισσας να συμβεί μέσα στην πανδημία ενώ πολλοί εκφράζουν τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους γύρω από το αναλυτικό μυστικό σχέδιο και κατά πόσο θα τεθεί σε εφαρμογή αμέσως μόλις πεθάνει η Ελισάβετ.

Δείτε ακόμη: Το αριστοκρατικό στιλ της Βασίλισσας Ελισάβετ

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.