CELEBRITIES

MTV VMAs: Ο πιο συγκινητικός λόγος της βραδιάς ανήκει δικαιωματικά στη Billie Eilish


The Jennettes

13 Σεπτεμβρίου 2021

MTV VMAs: Ο πιο συγκινητικός λόγος της βραδιάς ανήκει δικαιωματικά στη Billie Eilish

Τα MTV Video Music Awards, όπως κάθε χρονιά έτσι και φέτος, συγκέντρωσαν την προσοχή του κοινού μέσα από μια φαντασμαγορική βραδιά που έλαβε χώρα χθες το βράδυ στη Νέα Υόρκη. 

Ο θεσμός φέτος έγινε live με κοινό κι ένα λαμπερό κόκκινο χαλί που μαγνήτισε τα βλέμματα. Από τις εμφανίσει που ξεχώρισαν από τη χθεσινή μουσική βραδιά, ήταν αναμφίβολα εκείνη της Billie Eilish, η οποία εμφανίστηκε στη σκηνή με ένα total black look. 

Η Billie Eilish ύψωσε τη φωνή της για τις γυναίκες και τα δικαιώματά τους, δίνοντας έναν συγκινητικό λόγο καθώς παρέλαβε το βραβείο της για το «Your Power». Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: «Θέλω απλά να πω ότι πρέπει να προστατεύουμε τα νεαρά μας κορίτσια με κάθε κόστος. Πρέπει επίσης να θυμόμαστε ότι όλοι έχουμε δύναμη και εξουσία αλλά πρέπει να την αξιοποιούμε σωστά, να μην την καταχραζόμαστε».

Ο λόγος της ενέπνευσε εκατομμύρια γυναίκες που φοβούνται να μιλήσουν εξαιτίας της κακοποίησης ή της βίας που έχουν υποστεί, δίνοντάς τους τώρα φωνή και βήμα. Ήταν ομολογουμένως μία από τις στιγμές της βραδιάς που μίλησαν απευθείας στην καρδιά του κοινού, μεταφέροντας το πιο σημαντικό μήνυμα που στόχο έχει τη γυναικεία ενδυνάμωση. 

Το τραγούδι για το οποίο βραβεύτηκε, μιλάει για τις σχέσεις που δεν είναι υγιείς αλλά καταχρηστικές. Για όλες εκείνες τις σχέσεις που μια γυναίκα νιώθει καταδικασμένη ή ότι βρίσκεται αποκομμένη εξαιτίας ενός συντρόφου που πιστεύει ότι έχει την εξουσία και τον έλεγχο στη σχέση τους επειδή απλά είναι χειριστικός. 

Σε συνέντευξη της στη βρετανική Vogue, η ίδια είχε αναφέρει πως το τραγούδι: «δεν αφορά πραγματικά ένα άτομο» εξηγώντας ότι θύμα δεν πέφτει κάποιος μόνο στη μουσική βιομηχανία. «Όχι μάγκα, είναι παντού». «Δεν ξέρω ένα κορίτσι ή μια γυναίκα που δεν είχε μια περίεργη εμπειρία ή μια πολύ κακή εμπειρία. Και οι άνδρες – τα νεαρά αγόρια υφίστανται εκμετάλλευση συνεχώς».

«Δεν έχει σημασία ποιος είσαι, ποια είναι η ζωή σου, η κατάστασή σου, πόσο δυνατός είσαι, πόσο έξυπνος είσαι. Μπορεί πάντα να σε εκμεταλλευτούν», είχε δηλώσει για να προσθέσει ότι ακόμη και τα κορίτσια που είχαν πολύ αυτοπεποίθηση και ισχυρή βούληση, βρέθηκαν στη θέση του θύματος.

Δείτε ακόμη: Δυνατές φωτογραφίες που περιγράφουν τη γυναικεία κακοποίηση 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.