CELEBRITIES

Johnny Depp εναντίον cancel culture: «Κανείς δεν είναι ασφαλής. Τα πράγματα ξέφυγαν»


The Jennettes

23 Σεπτεμβρίου 2021

Johnny Depp εναντίον cancel culture: «Κανείς δεν είναι ασφαλής. Τα πράγματα ξέφυγαν»

O Johnny Depp βραβεύθηκε για το συνολικό του έργο στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του San Sebastian – μέχρι εδώ, όλα καλά. Με αφορμή αυτή του τη διάκριση, όμως, έδωσε συνέντευξη τύπου και μίλησε για τις συνέπειες της «cancel culture» που, όπως τόνισε, μας απειλεί όλους, ενώ υπονόησε πως με το κίνημα #MeToo «ξέφυγε η κατάσταση».

Ο ηθοποιός απασχολεί τα τελευταία χρόνια όχι για την καριέρα του, αλλά για τη δικαστική του διαμάχη με την πρώην σύζυγό του, Amber Heard. Κατηγόρησαν ο ένας τον άλλο για ενδοοικογενειακή βία, ενώ βρετανική εφημερίδα τον χαρακτήρισε «Wife Beater» (δηλαδή κακοποιητή). Μήνυσε το έντυπο και τον όμιλο που το εκδίδει για συκοφαντική δυσφήμιση, αλλά έχασε τη μάχη. Το Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου αποφάσισε πως το δημοσίευμα ήταν «ουσιαστικά αληθές», διότι «η μεγάλη πλειονότητα των επιθέσεων αποδείχθηκε».

Στο τελευταίο στάθηκε δημοσιογράφος, ο οποίος του έκανε σχετική ερώτηση. Κι ο Depp είπε πως τα πράγματα ξέφυγαν. Μάλιστα, δε δίστασε να υπονοήσει ότι για όλα φταίει το κίνημα #MeToo - ένα κίνημα που έδωσε φωνή στις γυναίκες που κακοποιήθηκαν από ισχυρούς άνδρες.

«Τα διάφορα κινήματα που ξεκίνησαν σίγουρα με τις καλύτερες προθέσεις – ωστόσο τα πράγματα έχουν πια ξεφύγει και σας υπόσχομαι πως κανείς δεν είναι ασφαλής», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Έπειτα, ξέσπασε κατά «αυτής της κουλτούρας της ακύρωσης ή της βιασύνης να κρίνουμε βασισμένοι σε τοξικό αέρα που εκπνέεται».

Ο Johnny Depp βιώνει πράγματι τις επιπτώσεις της cancel culture – ίσως όχι άδικα, αυτό θα φανεί στο μέλλον. Εξαιτίας τις δικαστικής του διαμάχης με την Heard και των στοιχείων που βγήκαν στο φως, του ζητήθηκε να αποσυρθεί από τη σειρά ταινιών Fantastic Brasts, ενώ οργανώσεις υπέρ των γυναικείων δικαιωμάτων κατέκριναν την απόφαση του φεστιβάλ να τον βραβεύσει. 

Όταν ανακοινώθηκε η τιμητική του διάκριση, μάλιστα, η οποία αναγνωρίζει την καριέρα του, η πρόεδρος της ισπανικής Ένωσης Σκηνοθετιδών, Cristina Andreu, μίλησε γεμάτη οργή. «Αυτό βγάζει πολύ κακή εικόνα για το φεστιβάλ και την ηγεσία του, και δίνει τρομερό μήνυμα στο κοινό: “Δεν έχεισημασία αν είσαι  κακοποιητής, αφού είσαι καλός ηθοποιός”», είχε πει.

πηγή φωτογραφίας: Splash News

Δείτε ακόμη: 10 Celebrities που συμμετείχαν στο κίνημα #Metoo

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.