CELEBRITIES

«Φως στο σκοτάδι»: H Angelina Jolie τίμησε την Amanda Gorman στα βραβεία του Variety


The Jennettes

1 Οκτωβρίου 2021

«Φως στο σκοτάδι»: H Angelina Jolie τίμησε την Amanda Gorman στα βραβεία του Variety

Το βράδυ της Πέμπτης ήταν αφιερωμένο στις εμβληματικές γυναίκες των ΗΠΑ. Η Katy Perry, η Lorde, η Rita Moreno, η Channing Dungey και η Amanda Gorman ήταν οι πέντε προσωπικότητες που ξεχώρισε το Variety για το φιλανθρωπικό τους έργο και παραχώρησε δείπνο προς τιμήν τους.

Την Amanda Gorman παρουσίασε η Angelina Jolie, μαζί με την 16χρονη κόρη της, Zahara. Μίλησε με τα ομορφότερα λόγια για την ποιήτρια που γνωρίσαμε από την ορκωμοσία του Joe Biden και η ομιλία της ήταν συγκινητική.

«Αυτή η νεαρή, όλο χάρη γυναίκα, που ανέβηκε με θάρρος στο  βάθρο την ημέρα της ορκωμοσίας. Όχι απλώς η νεότερη, αλλά η δυνατότερη φωνή που θα μπορούσαμε να ζητήσουμε αυτήν τη στιγμή. Η Amanda που βλέπουμε σήμερα μπορεί να μοιάζει σαν να ήρθε στην εποχή μας για να καλέσει τους καλούς μας αγγέλους. Αλλά υπάρχει  και μία Amanda που δεν είδαμε», ξεκίνησε. 

«Ένα κοριτσάκι με προβλήματα ομιλίας. Με δικά της λόγια, “ένα επτάχρονο με μεγάλα δόντια και ανάκατα μαλλιά”. Γράφοντας στο ημερολόγιό της, στο σχολικό και στο παγκάκι στο πάρκο, παλεύοντας με τη γλώσσα, ψάχνοντας ρίμες και νόημα, φτιάχνοντας το δικό της λεξικό. Όλες αυτές οι ώρες σκέψης και δημιουργικότητας, θεμελίωσαν αυτήν τη νεαρή γυναίκα που βλέπετε σήμερα», είπε η Angelina Jolie.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Variety (@variety)

Την επαίνεσε για τα ποιήματά της, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο καθένας μπορεί να ταυτιστεί μαζί τους.

«Μαζί με τα εξαιρετικά σου επιτεύγματα, τα οποία γιορτάζουμε σήμερα, Amanda, τιμούμε και τον επτάχρονο εαυτό σου, και κάθε άλλο κορίτσι που αισθάνεται περιθωριοποιημένο, μόνο, όταν απλώς χτίζει την προσωπικότητά του», πρόσθεσε. «Τόσα κορίτσια καθυστερούν να δουν την πρόοδο στη ζωή τους – λόγω της φτώχειας, του κόσμου που τις αποθαρρύνει, της σφιχτής γροθιάς ή του όπλου. Πόσες ακόμη σαν την Amanda ζουν στο Αφγανιστάν, κρύβοντας τα δικά τους ημερολόγια, περιμένοντας να δουν αν θα τους επιτρέψει κανείς να πάνε σχολείο; Λες και έχει κάποιος το δικαίωμα να αποφασίσει τι μπορεί να κάνει μία γυναίκα με το σώμα και το μυαλό της».

Η ηθοποιός, η οποία περπάτησε στο κόκκινο χαλί με τη Zahara, τόνισε ότι δεν υπάρχει «τίποτα ομορφότερο, δυσκολότερο και πιο δυσάρεστο από τη γυναίκα που σκέφτεται ελεύθερα. Αυτός είναι και ο λόγος που γίνεται τόση προσπάθεια για να τον περιορισμό της».

«Όσες έχουν ελευθερία λόγου – το όπλο της ελευθερίας του λόγου – πρέπει να ενωθούν για να υπερασπιστούν εκείνες που δεν την έχουν. Χρειαζόμαστε φωνές σαν της Amanda, τόσο φως στο σκοτάδι. Μακάρι να λάμπεις δυνατά και να φωτίζεις το δρόμο για τις υπόλοιπες».

Δείτε ακόμη: 10 celebrities που δεν γνώριζες ότι έχουν μεγαλώσει με ανάδοχες οικογένειες 

jenny.gr


 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.